Prima pagină » INCONŞTIENŢĂ Trei şoferi depistaţi beţi la volan

INCONŞTIENŢĂ Trei şoferi depistaţi beţi la volan

Trei conducători auto au fost surprinşi în stare de ebrietate, „amănunt” ce nu i-a deranjat să urce la volan, punând în pericol atât propria lor viaţă, dar şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic. Aceştia au fost opriţi în trafic luni, în decurs de doar câteva ore, unul dintre ei fiind bucureştean.

 

Primul a fost tras pe dreapta de poliţiştii rutieri în noaptea de 11 spre 12 august, în jurul orei 02.45, pe DJ 292, în localitatea Vorniceni. Dumitru C., de 24 de ani, din comuna Vorniceni, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Luni, 12 august, în jurul orei 11.10, a fost depistată în trafic, pe DN 24C, între localităţile Stânca şi Ştefăneşti, o autoutilitară înmatriculată în Germania, condusă de Ruslan R., de 38 de ani, din municipiul Bucureşti, bărbatul având dublă cetăţenie, română şi respectiv moldoveană. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoarea de 0,46 mg/l alcool în aerul expirat.

În noaptea de 12 spre 13 august, în jurul orei 02.45, a fost oprit în trafic, pe strada Pacea din municipiul Botoşani, autoturismul condus de Ovidiu Adrian M., de 19 ani, din municipiul Botoșani. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolmiei. Faţă de aceştia se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, cauzele urmând a fi soluţionate procedural”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)