Prima pagină » Portariuc vrea viceprimar cu cască şi salopetă: „Mi-e greu să mi-o imaginez pe doamna Lupaşcu”

Portariuc vrea viceprimar cu cască şi salopetă: „Mi-e greu să mi-o imaginez pe doamna Lupaşcu”

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că îşi doreşte ca PNL să nominalizeze pentru funcţia de viceprimar o persoană pe care el să se poată baza în activitatea curentă a Primăriei şi care să poată gestiona activităţile de investiţi, spre exemplu. Până acum s-a vehiculat numele consilierului local Cătălina Lupaşcu, pentru postul de viceprimar, însă Portariuc pare mai degrabă partizanul unui bărbat pentru acest post, cum ar fi Stelian Pleşca.

„Eu îmi doresc un om care să vină să lucreze pentru că mi-e greu să alerg de dimineaţa până seara pe toate şantierele. Mi-e greu să mi-o imaginez pe doamna Lupaşcu în salopetă şi cu cască pe şantiere, aici. Aştept o nominalizare care să poată să fie în stradă la reparaţii străzi. Dacă ar fi nominalizat PSD-ul am fi avut variante, un Ady Petruşcă spre exemplu. Atribuţiile le voi decide în funcţie de viceprimar. Nu putem discuta un om cu competenţe pe domeniul cultural să se ocupe de asfaltări. Dacă vine domnul Pleşca este o altă discuţie”, a declarat Portariuc.

Întrebat dacă va da curs solicitării PNL şi va da drept de semnătură peste toate actele din Primăria Botoşani viitorului viceprimar liberal şi dacă îi va da cel puţin la fel de multe atribuţii ca şi viceprimarului social-democrat Cosmin Andrei, Potariuc a declarat că aşteaptă de la PNL să numească un om competent şi că el nu este de acord să se creeze o funcţie după o anumită persoană şi că aşteaptă numirea persoanei potrivite pentru competenţele solicitate de funcţia de viceprimar al municipiului Botoşani.

În ceea ce o priveşte pe Cătălina Lupaşcu, aceasta a ocupat şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţen Botoşani în perioada 2011-2012, iar atunci i-au fost date tot atribuţii în domeniul cultural şi nu al investiţiilor pe acelaşi motiv, repectiv acela că liderii politici ai acelor vremuri nu şi-o puteau imagina cu cască şi cizme de cauciuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)