Prima pagină » Portariuc face comisie să analizeze asfaltările lui Flutur. Vezi cum arată acum două dintre străzi!

Portariuc face comisie să analizeze asfaltările lui Flutur. Vezi cum arată acum două dintre străzi!

Ploile din acest an au făcut ravagii pe câteva dintre străzile asfaltate în timpul mandatului de primar al lui Cătălin Flutur. Actualul edil-şef Ovidiu Portariuc a declarat că va înfiinţat o comisie care să analizeze cum s-au făcut asfaltările în ultimii cinci ani.

„Credeam că progresăm, nu că ne întoarcem înapoi. Străzile asfaltate în ultimii ani, pentru care s-au luat credite de peste 500 miliarde lei vechi, sunt acum distruse. Vom numi o comisie care va evalua toate lucrările de asfaltări efectuate în ultimii 5 ani, inclusiv cu carote de asfalt, să vedem dacă s-a respectat soluţia tehnică, soluţia de proiectare, ca să nu avem niciun fel de dubii. Trebuie să avem o atenţie sporită tot ce înseamnă proiectare, dimensionare canalizări, tot. Măcar să învăţăm din greşelile trecutului să nu se mai întâmple”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Un tronson important din strada Săvenilor este într-o stare degradată, totul fiind vălurit şi găurit, la fel şi bucata din strada Bucovina, din apropiere de ieşirea spre Curteşti, dar şi o porţiune de 20-25 metri de pe strada Împărat Traian.
Specialiştii din Primărie susţine că apele torenţiale din acest an sunt cauza acestor gropi apărute în asfalt.

„Când au fost zilele în care a plouat o cantitate foarte mare într-un timp foarte scurt, reţeaua de apă nu a făcut faţă. Înainte când se întâmpla aşa şi reţeaua nu făcea faţă, apă scotea gurile de canal şi ieşea din conducte. Acum gurile de canal sunt prinse cu şuruburi, ca să nu mai fie furate, iar apa nu a avut unde să iasă şi şi-a făcut loc pe lângă, a spălat piatra spart şi balastul şi tot ce era acolo”, a spus şi Octavian Serac.

Dacă pe străzile Săvenilor şi Împărat Traian constructorii vor reface lucrările din banii lor, fiind încă în garanţie, pe Bucovina municipalitatea trebuie să găsească o sursă de finanţare care să acopere costurile.

Mihai Vrăjitoru, directorul companiei Conrec SA, cea care a efectuat lucrările pe Săvenilor, a spus că va reface partea carosabilă distrusă de ape. „Lucrarea este în garanţie, deci noi trebuie să refacem acolo totul pe banii noştri. Vom vedea după aceea împotriva cui ne îndreptăm pentru că nu este din vina noastră. Dacă noi făceam lucrarea proastă se strica toată strada, însă s-a distrus doar porţiunea de deasupra reţelei cu apă. Noi am respectat întrutotul proiectul, vom vedea dacă este greşeală de proiectare sau ce este de s-a distrus asfaltul”, a spus Vrăjitoru.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)