Prima pagină » Iliuţă anunţă primele trei măsuri de reducere a cheltuielilor la Judeţean. Vezi care sunt!

Iliuţă anunţă primele trei măsuri de reducere a cheltuielilor la Judeţean. Vezi care sunt!

Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţe Mavromati Botoşani, liberalul Viorel Iliuţă, anunţă primele măsuri de reducere a cheltuielilor. Este vorba despre cheltuieli indirecte şi care, cumulate, aduc o gură de oxigen bugetului unităţii medicale.

„Prima ar fi legată de renegocierea contractului de furnizare a energiei electrice cu E.ON sau cumpărarea energiei de pe bursă, aşa cum am făcut şi la Primărie şi am avut o reducere semnificativă”, a declarat Viorel Iliuţă.

A doua măsură vizează racordarea Judeţeanului la reţeaua centralizată de energie termică furnizată de Modern Calor şi demararea unui program de reabilitare termică a clădirilor spitalului. „Nu este eficient din punct de vedere financiar, pentru spital, să ne încălzim cu sursă proprie cu gaz, şi de aceea ne vom rebranşa la Modern Calor. Apoi, facem un inventar al clădirilor care pot fi reabilitate termic. Avem nevoie de acest inventar pentru a şti care clădiri pot fi anvelopate termic şi care au nevoie mai întâi de consolidare şi apoi de reabilitare energetică”, a completat fostul viceprimar al municipiului.

Proiectul de anvelopare termică a clădirilor spitalului este gândit într-un mod original şi vizează achitarea costurilor cu izolarea termică a imobilelor din economiile pe care unitatea medicală le va înregistra la plata căldurii pe timp de iarnă. Mai mult, izolarea termică a clădirilor spitalului ar urma să se facă pe banii constructorului, urmând ca acesta să-şi încaseze banii în mai mulţi ani.

Apoi, Iliuţă pregăteşte o mutare de secţii şi înfiinţarea unei secţii noi în care personalul să fie plătit direct din încasările pentru serviciile prestate acolo.

„Avem o clădire în zona industrială şi una în Parcul Tineretului. Copiii care sunt în secţia din zona industrială vor fi mutaţi într-o secţie goală din cadrul Secţiei de Pediatrie şi vor fi acordate acolo servicii integrate. Pacienţii cu tulburări nervoase din secţia din Parcul Tineretului vor fi mutaţi într-un spaţiu de la Secţia de Psihiatrie unde trebuie să facem câteva lucrări de modernizare”, a declarat Iliuţă.

Noul manager al Spitalului Judeţean Botoşani a spus că în spaţiile rămase goale vrea să înfiinţeze o Unitate Medico-Socială, în spaţiul din Parcul Tineretului, şi o secţie paliativă. „În Iaşi şi alte judeţe există secţii paliative, la noi e o noutate dar reprezintă o cerere a comunităţii locale. Acolo sunt bolnavi a căror familii nu au timp să se ocupe de ei, dar au banii necesari pentru a plăti costurile îngrijirii. Paznicii, fochiştii vor fi plătiţi acolo din încasări şi nu din bugetul spitalului. În spaţiul din Parcul Tineretului vom face o unitate medico-socială modernă”, a completat Viorel Iliuţă.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)