Prima pagină » Copil de 14 ani înecat la Crişteşti

Copil de 14 ani înecat la Crişteşti

Un copil de 14 ani şi-a pierdut viaţa, azi, în apele unui iaz de pe raza comunei Cristeşti. Trupul neînsufleţit al minorului a fost recuperat de pompieri după jumătate de oră de căutări, la o adâncime de şase metri.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat să intervină pentru căutarea băiatului puţin după ora 13.00.

“Spre locul tragediei au plecat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o barcă şi accesorii de căutare specifice. După aproximativ jumătate de oră de la începerea operaţiunii de recuperare, pompierii l-au adus la mal”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

Trupul neînsufleţit al băiatului a fost descoperit la circa cinci metri de mal, la o adâncime de maxim şase metri. Acesta a fost adus la suprafaţă cu ajutorul unei căngi. Intervenţia a fost îngreunată din cauza vegetaţiei de pe fundul apei.

“ISU Botoşani face un apel către părinţi să-şi supravegheze copiii şi să nu-i lase să se joace pe malurile râurilor, lacurilor sau canalelor de irigaţii”, a adăugat Lupu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)