Prima pagină » Ţurcanu vrea gaz în Suliţa şi Leorda, dar şi alte câteva comune

Ţurcanu vrea gaz în Suliţa şi Leorda, dar şi alte câteva comune

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat că va demara un proiect prin care să extindă reţeaua de gaz metan în comune precum Suliţa, Lunca, Leorda, Prăjeni, Copălău, Răchiţi şi oraşul Flămânzi.

Ţurcanu recunoaşte că a inclus comuna Suliţa în acest proiect pentru că acolo s-a născut. „Eu din Suliţa sunt şi trebuie să duc acolo gaz metan. Dar nu vorbim doar de Suliţa, ci şi de oraşul Flămânzi, comunele Lunca, Răchiţi, Copălău, Prăjeni, Leorda”, a declarat Ţurcanu. 

Acesta susţine că Leorda este un caz special pentru că acolo gazul metan ar putea duce la dezvoltarea industrială. „Avem acolo crescătorii de păsări care au cumpărători dar care nu le cumpără pentru că nu au gaz. Mai este o investiţie într-o fabrică tot în acelaşi domeniu care are mare nevoie de gaz”, a precizat preşedintele CJ-ului. 

Florin Ţurcanu spune că în acest an vor fi efectuate studiile pentru proiectul de extindere a gazului, iar în 2014 se va primi finanţare de la Ministerul Economiei. „Am discutat cu domnul Vosganian şi a fost de acord să susţină acest proiect în Botoşani, dar am şi sprijinul E.ON-ului pentru realizarea lui”, a completat Ţurcanu.

Pentru câteva dintre comunele enumerate de Ţurcanu au fost făcute studii de fezabilitate de către o comanie privată, iar rezultatul a scos în evidenţă că este neprofitabil să extinzi reţeaua de gaz acolo. 

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)