Prima pagină » Staţiunea Popăuţi ar putea da mâncare pentru Spitalul Judeţean şi Protecţia Copilului

Staţiunea Popăuţi ar putea da mâncare pentru Spitalul Judeţean şi Protecţia Copilului


Vor să salveze Staţiunea Popăuţi şi să facă, în acelaşi timp, economii importante la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Şefii de la Consiliul Judeţean, Spitalul Mavromati şi Staţiunea Popăuţi caută baza legală care să le permită să facă o asociere pentru ca staţiunea să poată produce alimente pentru Judeţean şi Protecţia Copilului. 

„Suntem în discuţii cu reprezentanţii CJ-ului şi Spitalului Judeţean pentru a intra într-un parteneriat în care noi să primim un necesar al spitalului de cartofi, spre exemplu, şi să-i cultivăm pe terenul staţiunii şi să-i livrăm spitalului la preţ de producător. Astfel ar avea de câştigat şi staţiunea, dar şi spitalul care ar beneficia de produse agricole de o bună calitate şi la cele mai mici preţuri”, a declarat Ionică Nechifor.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a precizat că un astfel de parteneriat reprezintă o soluţie de creştere a veniturilor la Popăuţi şi de scădere a cheltuielilor la spital şi la Protecţia Copilului.

„Noi vrem să găsim soluţia să colaboreze aceste părţi din punct de vedere legal pentru binele lor. Va fi un parteneriat în care spitalul şi Protecţia Copilului vor colabora cu Staţiunea Popăuţi. Primele două vor spune că au nevoie de atâtea kilograme de cartofi, atâtea de ceapă, atâtea de zarzavaturi. Spitalul şi direcţia vor pune banii, Staţiunea Popăuţi terenurile şi munca”, a declarat Ţurcanu.

Acesta a precizat că se vrea ca parteneriatul dintre instituţiile menţionate să intre în vigoare chiar din această toamnă.

www.banulbotosaanean.ro