Prima pagină » Directorul Spitalului Judeţean s-a întâlnit cu Cepoi la Iaşi

Directorul Spitalului Judeţean s-a întâlnit cu Cepoi la Iaşi

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţe Mavromati Botoşani s-a întâlnit la Iaşi cu fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi. Viorel Iliuţă, directorul Judeţeanului, şi medicul Gina Puflea, director medical, i-au prezentat lui Cepoi situaţia dificilă din punct de vedere financiar în care se află Judeţeanul botoşănean.

„Am vorbit cu domnul Cepoi despre modificările legilative din sănătate, atât cele care abia au intrat în vigoare, cât şi cele viitoare, cum ar fi desfiinţare normativelor de personal sau dispariţia sistemelor cu puncte”, a declarat Iliuţă. Acesta a precizat că a discutat pe subiecte concrete şi despre situaţia Spitalului Judeţean şi că în următoarea perioadă va prezenta soluţiile pentru redresarea financiară a unităţii medicale. 

Iliuţă a fost numit joi la conducerea Spitalului Judeţean, după ce a demisionat din funcţia de viceprimar al municipiului Botoşani. Acesta a preluat o unitate care are datorii de peste 10 milioane de lei, are peste 2.000 de salariaţi şi trebuie să facă economii lunare de peste 800.000 lei pentru a putea avea bani de funcţionare şi în ultimele trei luni din an.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)