Prima pagină » VIDEO Ambasadorul Austriei a ţintit punctele forte ale judeţului: agricultură, piscicultură, cultură

VIDEO Ambasadorul Austriei a ţintit punctele forte ale judeţului: agricultură, piscicultură, cultură

Ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger, a declarat că din punctul său de vedere judeţul Botoşani are un bun potenţial economic în ceea ce priveşte agricultura, piscicultura şi turismul cultural.

„Am primit o prezentare foarte bună a potenţialului economic al judeţului Botoşani. Botoşaniul prezintă un potenţial foarte bun pentru agricultură, piscicultură şi am discutat aceste probleme. Există foarte mult potenţial cultural în domeniul turismului cultural. Am primit multe informaţii despre colaborarea cu Ucraina şi Republica Moldova şi am vorbit despre Euroregiunea Prutul de Nord”, a declarat ambasadorul Schwarzinger în vizita sa la Botoşani.

Acesta a primit informaţii despre potenţialul economic şi cultural al judeţului de la prefectul Costică Macaleţi, Mihai Pavăl, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, primarul Ovidiu Portariuc şi Dorin Romeo Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură.

Totodată, ambasadorul Austriei a precizat că este importantă relaţia judeţului Botoşani cu Suceava şi regiunea Cernăuţi din Ucraina. „Considerăm că este foarte important să găsim un drum cultural care să lege între ele Botoşani-Suceava-Cernăuţi şi salutăm demersurile care se pot face în această direcţie”, a completat Excelenţa Sa Michael Schwarzinger.

Acesta a venit în Botoşani la invitaţia Consiliului Judeţean Botoşani care a demarat o campanie agresivă de promovare a intereselor judeţului în rândul ambasadelor din Bucureşti.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)