Prima pagină » Profesorul Mihai Poclid şi-a publicat monografia geografică „Judeţul Botoşani în 2013” VIDEO

Profesorul Mihai Poclid şi-a publicat monografia geografică „Judeţul Botoşani în 2013” VIDEO

Cunoscutul profesor Mihai Poclid a lansat, astăzi, volumul „Judeţul Botoşani în 2013 – monografie geografică”. Volumul, publicat de editura Taida, a fost lansat la Hotel Rapsodia, în prezenţa a câtorva zeci de cadre didactice, jurnalişti şi autorităţi. Alături de Mihai Poclid a fost şi fiul acestuia, Ionuţ Poclid, directorul postului de televiziune Tele M.

„L-am scris din mai multe motive. Sunt fiu al acestui judeţ şi consider că aşa cum cei care m-au format ne-au recomandat mereu ca acolo unde predăm la catedră să facem şi cercetări în teren, să lăsăm şi ceva în urma noastră, am încercat să fac în 2008 un studiu al aşezărilor umane, iar în 2013 am realizat această monografie geografică care lipseşte la ora actuală din judeţ”, a declarat Mihai Poclid.

Profesorul Poclid a precizat că ultima monografie geografică a judeţului Botoşani a fost scrisă în 1976.

„Acest volum practic vine ca să umple un gol în biblioteca oraşului. Este un ghid de informare pentru toţi cei care vin şi vor să cunoască judeţul Botoşani. Prin cercetarea pe care am depus-o, veridicitatea documentelor pe care le-am introdus, prin compararea datelor, i-am dat un caracter ştiinţific”, a completat Mihai Poclid.

Dintre oficialităţi, la lansarea monografiei scrisă de Mihai Poclid au participat prefectul Costică Macaleţi şi viceprimarul Viorel Iliuţă.

 

 


banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)