Prima pagină » Primăria Botoşani a primit de la Armată 47 hectare de teren: se va construi un nou cartier

Primăria Botoşani a primit de la Armată 47 hectare de teren: se va construi un nou cartier

Municipalitatea botoşăneană va construi un nou cartier pe fostul teren al Armatei de la ieşirea din localitate spre Iaşi. Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că Ministerul Apărării Naţionale a aprobat transferul a 47 hectare de teren de la Armată în proprietatea Consiliului Local.

„Este una dintre cele mai frumoase zile de când sunt primar. Este o realizare nu pentru mine, ci pentru botoşăneni. Acceptă transferul a aproape 47 hectare în patrimoniul CL al municipiului Botoşani. Asta înseamnă că Botoşani poate din nou respira, are perspectivă de dezvoltare, putem construi ce am promis”, a declarat Portariuc.

Edilul-şef a declarat că jumătate din suprafaţa de teren va fi destinată punerii în posesie a peste 200 de persoane care aveau de primit teren de la municipalitate. Consiliul Local Botoşani va aproba în şedinţa din iunie preluarea terenului de la Armată.

Primarul Portariuc a spus că are în proiect construcţia a 400 de locuinţe acolo, dintre care 187 vor fi cedate gratuit în folosinţa Ministerului Apărării Naţionale. Acesta a completat că va pune în aplicare proiectul de locuinţe sociale aplicat de Radu Mazăre la Constanţa.

„În două, trei săptămâni vom efectua vizita la Constanţa împreună cu constructorii, e un model la care am pus temelia cu Radu Mazăre, vreau să fie un proiect comun până la sfârşit”, a adăugat Portariuc. Acesta a spus că la sfârşitul lunii iunie va efectua vizita la Constanţa, împreună cu presa şi constructorii din Botoşani.

Potrivit primarului, în următorii 8-10 ani se poate face dezvoltarea municipiului în acea zonă şi că Primăria Botoşani va sista toate negocierile de preluare a unor terenuri private sau a unor apartamente construite. „Nu mai avem niciun motiv să face aceste preluări pentru că de acum avem unde construi”, a încheiat primarul Portariuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)