Prima pagină » 30.000 lei pentru pregătirea profesională a consilierilor judeţeni

30.000 lei pentru pregătirea profesională a consilierilor judeţeni

Consiliul Judeţean Botoşani a alocat în 2013 suma de 30.000 lei pentru pregătirea profesională a consilierilor judeţeni, iar mai bine de jumătate din această sumă va fi cheltuită în lunile iunie şi iulie.

„Centrul Regional de Formare Continuă pentru Personalul din Administraţia Publică Locală Iaşi a propus programul de pregătire şi perfecţionare cu tema „Cursului de pregătire pentru aleşii locali în domeniul administraţiei publice locale”, cu posibilitatea desfăşurării acestuia la sediul CJ Botoşani, cu o durată de 5 zile, în perioada 28-29-30 iunie 2013 şi 5-6 iulie 2013”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Judeţean propus pentru şedinţa ordinară din 30 mai.

Tariful de participare pentru o persoană este de 600 lei, iar suma necesară pentru 30 de persoane(consilieri judeţeni) este de 18.000 lei. Menţionăm faptul că în bugetul pentru 2013 al CJ este prevăzută suma de 30.000 lei pentru instruirea profesională.

Consilierii judeţeni au obligaţia de a participa la cel puţin un curs de pregătire în domeniul administraţiei publice locale, în decursul primului an de mandat. Sunt exceptaţi de la această prevedere cei care au deţinut anterior un alt mandat de consilier local sau judeţean, au fost primari sau preşedinţi de consilii judeţene sau au fost prefecţi, parlamentari sau au fost funcţionari publici. Astfel, consilieri judeţeni precum fostul primar Cătălin Flutur, ori Gheorghe Vâzdoagă(fost consilier local), Cristian Achiţei(fost vicepreşedinte al CJ), Gabriel Alecsandru(mai are un mandat de consilier judeţean) sau Mihai Aroşoaiei(fost vicepreşedinte al CJ) nu vor participa la aceste cursuri.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)