Prima pagină » Deputatul Ciofu vrea mai mulţi bani pentru sanatoriile de boli neuropsihice

Deputatul Ciofu vrea mai mulţi bani pentru sanatoriile de boli neuropsihice

Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, a declarat că a propus alocarea de fonduri suplimentare pentru sanatoriile de boli neuropsihice, la fel cum este cel de la Podriga, din judeţul Botoşani, şi creşterea numărului de zile de spitalizare pentru bolnavii de acolo.

„Solicit modificarea tarifului pe zi de spitalizare şi creşterea numărului de zile de spitalizare de la 250 de zile la 320 de zile, majorarea tarifului pe zi de internare şi spitalizare să se facă prin modificări ale contractului cadru. Pacienţii din sanatorii suferă de boli grave, ireversibile, care pot fi ameliorate pentru o scurtă durată de timp, iar dacă sunt externaţi pot fi un pericol pentru familie şi comunitate. Acest tarif cuprins în contractul cadrul pe zi de spitalizare a fost de 116 lei, dar a scăzut 110 lei pe zi şi eu propun să crească din nou”, a declarat Tamara Ciofu.

Aceasta a precizat că persoanele internate în sanatorii precum cel de la Podriga nu pot fi externate şi sunt dependente de această formă de ocrotire sanitară pentru că la acest moment nu există un sistem de asistenţă socială de preluare în familie şi nu există susţinerea statului pentru aşa ceva.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)