Prima pagină » Tânără în arest pentru contrabandă calificată cu ţigări. VEZI ce i-au confiscat poliţiştii!

Tânără în arest pentru contrabandă calificată cu ţigări. VEZI ce i-au confiscat poliţiştii!

O botoşăneancă şi-a petrecut noaptea în arestul Poliţiei, după ce a fost prinsă cu ţigări de contrabandă cu o valoare de peste 13.000 de lei. Femeia, domiciliată în Lunca, era însoţită de un bărbat din municipiul Botoşani, care este şi el urmărit penal. Autoturismul de 7.000 de euro cu care transporta marfa a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Botoşani.

La data de 23 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Botoşani au identificat pe raza municipiului Botoşani autoturismul condus de Mirela A., de 36 de ani, din comuna Lunca, judeţul Botoşani, în autoturism aflându-se şi Gică L., de 59 de ani, din municipiul Botoşani.

Efectuând controlul autovehiculului, poliţiştii au depistat cantitatea de 1.210 pachete ţigarete de provenienţă Republica Moldova, pentru care cei doi nu au putut prezenta documente justificative.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Mirela A. şi Gică L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă calificată prin colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, prejudiciul estimat, cauzat bugetului consolidat al statului prin săvârşirea faptei, fiind de 13.342 lei”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Totodată, faţă de Mirela A. s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 ore în arestul IPJ Botoşani.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul folosit la transportarea acestora, în valoare de 7.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul IPJ Botoşani.

„În cauză se continuă cercetările, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei, precum şi în scopul identificării altor persoane implicate”, a adăugat Gheorghiescu.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)