Prima pagină » Portariuc vrea 100 mil. euro pentru Botoşani din câteva proiecte

Portariuc vrea 100 mil. euro pentru Botoşani din câteva proiecte

Primarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, anunţă câteva proiecte, dintre care trei uriaşe, care vor aduce investiţii de 100 milioane de euro.

Acesta a spus că 90% din aceste sume vor proveni din fonduri europene, iar diferenţa va reprezenta cofinanţarea municipalităţii.

„Vrem să izolăm termic toate blocurile, ceea ce înseamnă peste 30 milioane de euro, să refacem sistemul de iluminat public, să montăm leduri, senzori. Investiţia este mai mare, dar consumul de peste 6-7 ori mai mic. Acest proiect poate însemna 20 milioane de euro, iar apoi vrem să extindem transportul electric cu autobuze, undeva la peste 20 milioane euro proiectul şi să creăm infrastructura pentru alimentare electrică. De asemenea vor fi şi alte proiecte care vor totaliza 100 milioane de euro”, a declarat Portariuc.

Edilul-şef a spus că se lucrează deja la proiecte, urmând ca în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii să se aprobe studiile de fezabilitate, care va dura aproape 8 luni, urmând apoi proiectul tehnic şi atragerea efectivă a investiţiilor peste aproape doi ani şi jumătate.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)