Prima pagină » Ciofu acuză un fost primar că a vrut gaz MOCA şi a sabotat proiectul comunei

Ciofu acuză un fost primar că a vrut gaz MOCA şi a sabotat proiectul comunei

Deputatul PSD Tamara Ciofu l-a acuzat pe fostul primar al comunei Răchiţi, Vasile Adăscăliţei, că a dus la amânarea cu mai bine de un an de zile al proiectului de aducţiune a gazului metan în comuna pe care a condus-o.

„A vrut să-şi ducă reţeaua de gaz până la el acasă şi a prelungit proiectul cu peste un kilometru, ceea ce a dus la sistarea lui, pentru că E.ON nu a fost de acord cu asta”, a declarat deputatul Ciofu.

Fostul primar Vasile Adăscăliţei nu a putut fi contactat telefonic pentru a răspunde acuzaţiilor.

Tamara Ciofu mai spune Aceasta că Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energetic(ANRE) va da avizul pentru racordul de peste 5 kilometri lungime care va trece prin municipiul Botoşani în zona Împărat Traian, va ajunge în Răchiţi şi apoi în Cişmea.

„S-a modificat legislaţia şi acest proiect, de la Răchiţi, va fi primul avizat în două săptămâni după noile prevederi. Gazul este foarte important în comuna Răchiţi pentru că sunt abatoare, sunt fabrici care au nevoie de gaz metan şi acolo se foloseşte forţa de muncă locală, dar şi populaţia vrea gaz. La noi iernile sunt grele, păduri nu prea avem şi oamenii de o anumită vârstă se pot încălzi mai uşor cu gaz metan”, a precizat deputatul Ciofu.

Actualul primar al comunei Răchiţi a declarat că racordul la reţeaua de gaz metan va duce la creşterea economiei locale şi la crearea de noi locuri de muncă. „Proiectul este al E.ON Gaz şi ei vor finanţa lucrarea de peste 23 miliarde lei vechi, ei vor distribui gazul, ei vor încasa banii. Noi vom face reţeaua de distribuţie în comună, care ne costă undeva la peste trei miliarde de lei vechi, dar avem mai bine de două miliarde de lei deja prinse în buget pentru asta. După ce aducem gazul în comună vom avea investiţii private concretizate în trei-patru fabrici care se vor deschide imediat după în comună”, a precizat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.
Acesta a precizat că lucrarea va fi efectuată în cursul lui 2013.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)