Prima pagină » Soluţii nemţeşti pentru înfrumuseţarea municipiului Botoşani. Vezi ce vrea să facă Portariuc!

Soluţii nemţeşti pentru înfrumuseţarea municipiului Botoşani. Vezi ce vrea să facă Portariuc!

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că vrea să aplice la Botoşani mai multe soluţii pentru înfrumuseţarea oraşului, simple, puţin costisitoare, dar cu efect maxim.

„Am remarcat o soluţie pentru gard verde, pentru că avem gardul de la Cimitirul Pacea, care stă de ani de zile nereparat. Am vorbit cu cei de la Urban Serv şi i-am rugat să găsească o soluţie de gard verde care îl va acoperi şi va schimba practic faţa acestuia”, a declarat primarul Portariuc.

Acesta a spus că şi pentru protecţia copacilor noi plantaţi va aplica o soluţie văzută în Stuttgart şi aceasta se va regăsi pe Pietonalul Unirii, unde s-au plantat peste 50 de copaci, şi, posibil, pe Bulevardul Mihai Eminescu.

„Am văzut şi piaţa volantă, ceea ce încercăm şi noi să facem. Am încercat anul trecut, nu am fost foarte mulţumit de ceea ce a ieşit, dar nu renunţăm la ideea asta. În faţa Primăriei Stuttgart, în piaţa publică, există piaţa de flori. O dată pe săptămână, comercianţii îşi expun spre vânzare florile. Trebuie să ne gândim şi noi la aşa ceva. Noi ne gândi deja la reconfigurarea pieţei publice”, a completat primarul Portariuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)