Prima pagină » Portariuc despre Stadion: „În termen de o săptămână, două ducem totul la îndeplinire”

Portariuc despre Stadion: „În termen de o săptămână, două ducem totul la îndeplinire”

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că s-au depus toate eforturile necesare pentru ca FC Botoşani să poată juca meciurile din Liga 1 pe Stadionul Municipal. Acesta a spus că Primăria şi constructorul care va câştiga licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de modernizare vor face tot ce este posibil pentru ca până pe 10 iulie să fie realizat lucrările minime solicitate de forurile fotbalistice pentru acreditarea Municipalului pentru Liga 1. 

Primarul Portariuc a reamintit că bugetul Primăriei a fost aprobat foarte târziu, iar banii pentru Stadion au fost alocaţi la sfârşitul lui aprilie de Consiliul Local.

„A fost alocat un buget de aproape 24 de miliarde. Se va investi ulterior şi pe partea de nocturnă şi pe încălzire gazon, dar avem derogare. Eu zic că am făcut tot ce se putea. Nu se putea face, ca să lămurim lucrările odată, până nu aveam buget. Buget am avut la sfârşitul lunii martie, deci am avut la dispoziţie luna aprilie şi jumătate din luna mai. Vorbim de un proiect, modernizarea stadionului, de un obiectiv de o asemenea importanţă, în trei luni de zile. La alte proiecte durează un an până reuşesc să implementeze un studiu de fezabilitate. Deci, din momentul în care am avut bugetul, de pe 28 martie, am ştiut pe ce bani ne putem baza. E publicată pe SEAP, pe 3 iunie are loc licitaţia. Maximul s-a făcut din ceea ce se putea face. Într-o lună jumătate, avem ridicată o documentaţie completă pentru licitaţie”, a declarat primarul Portariuc.

Edilul-şef speră ca firma care va câştiga lucrarea de modernizare a Stadionului Municipal să fie o firmă puternică, care să deţină dotarea necesară pentru a putea lucra în două schimburi.

„Construcţia trebuie făcută din 10 iunie până pe 10 iulie. Sperăm să fie un constructor puternic, dacă se lucrează în două schimburi şi să găsesc şi soluţii provizorii. Am discutat şi cu cei de la FC Botoşani şi dacă e nevoie voi discuta şi eu cu preşedintele Ligii, a spus că până la urmă nu lansăm o rachetă de la Botoşani. Se pot pune nişte toalete ecologice, se poate ţine conferinţa într-un cort. Nu ne cereţi nişte lucruri absurd. Realizăm minimul necesar şi în termen de o săptămână, două ducem totul la îndeplinire. Chiar azi(ieri – n.r.) după amiază o să am o inspecţie la stadion ca să vedem de unde putem începe din zona de peluză pentru scaune. Mai există lucrări mici care pot fi făcute în afara proiectului”, a mai spus Ovidiu Portariuc.

Primarul a spus că ar vrea ca Primăria Botoşani să poată aloca mai mulţi bani pentru fotbal, având în vedere performanţa de a juca în Liga 1, dar a reamintit că municipalitatea are şi alte nevoi, cum ar fi străzile, şcolile şi grădiniţele, dar şi creditele bancare ce trebuie rambursate.

„Să nu uităm că avem credite. Vă reamintesc iarăşi de cei 1000 miliarde lei. Anul acesta dăm 150 miliarde dobânzi şi rate. Eu mă întreb de ce nu s-a făcut, pentru că au fost bani. S-au luat împrumuturile astea de 1000 de miliarde, bănuiesc că se putea face şi stadionul cu 10-15 miliarde. Iată că trebuie să alocăm noi acum 20 miliarde în 4 ani. Am văzut o tendinţă de a se transforma subiectul ăsta într-o luptă politică, ceea ce e periculos şi îi sfătuiesc pe toţi cei care au făcut declaraţii şi din partide politice şi din alte zone să nu aducă atingere, să lase sportul acolo unde e locul lui, e un joc al suporterilor, al oamenilor, să nu încerce să implice lupta politică pentru a atrage într-un fel sau altul beneficii dând vina pe unul sau altul şi declarând acum post-factum că dacă a fi fost noi… pentru că se ridiculizează poziţiile şi nimeni nu are de câştigat. Deci, să lăsam administraţie şi sport, iar politica deoparte”, a încheiat primarul Ovidiu Portariuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)