Prima pagină » EXCLUSIV Aproape 400 de salariaţi de la Apă vor fi concediaţi

EXCLUSIV Aproape 400 de salariaţi de la Apă vor fi concediaţi

Zi istorică la Nova Apaserv SA, compania care furnizează serviciile apă-canal în judeţul Botoşani. Consiliul de Administraţie al societăţii a hotărât, astăzi, să externalizeze toate serviciile interne, mai puţin laboratoarele, corpul de control şi încă două, urmând ca Nova Apaserv să rămână cu doar 100 de salariaţi din cei aproape 500 câţi sunt acum.

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat că până la sfârşitul lunii iunie vor fi scoase la licitaţie pentru externalizare toate serviciile şi că se vrea o economie de cel puţin 25% pe fiecare serviciu.

„Consiliul de Administraţie a luat decizia de a externaliza toate serviciile companiei, respectiv resurse umane, comercial, contabilitate, avarii, mai puţin laboratoarele, corpul de control, cel de proiecte europene şi încă unul. Vor mai rămâne doar 100 de salariaţi şi cred că cei mai buni dintre salariaţi din serviciile externalizate vor fi preluaţi de firmele care vor presta serviciile. Poate la privat vor munci mai mult pentru companie pentru că la stat şi-au făcut de cap şi au crezut că statul este obligat să le suporte toate condiţiile lor fără ca ei să depună puţin efort”, a spus Ţurcanu.

Acesta a spus că în ciuda faptului că a fost majorat capitalul social cu 6 milioane lei, Consiliul Judeţean fiind acţionar majoritar, situaţia tot nu s-a îndreptat la compania Nova Apaserv şi s-a decis luarea măsurii de externalizare a serviciilor.

Preşedintele CJ a precizat că a luat în calcul şi posibilitatea ca viitoarele concedieri de la Apă să stârnească nemulţumiri şi proteste ale salariaţilor dar a spus că se aşteaptă ca aceştia să înţeleagă faptul că s-a pus mai presus de toate interesul societăţii Nova Apaserv şi a botoşănenilor.

„Nu se poate să aştepţi aproape o zi ca să intervii la o avarie să o rezolvi, să fie mii de botoşăneni nemulţumiţi că le curge apa în faţa blocului şi nu vine nimeni să o oprească, nu se poate să ai contoare necitite de luni de zile şi salariaţii să nu vrea să meargă la citit”, a completat Ţurcanu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)