Prima pagină » 800.000 euro pentru pensiune, plajă, debarcader şi punct de colectare peşte la Ripiceni

800.000 euro pentru pensiune, plajă, debarcader şi punct de colectare peşte la Ripiceni

Botoşănenii vor avea plajă şi locuri de cazare la câţiva zeci de kilometri de municipiu. Comuna Ripiceni se va transforma în următoarea perioadă într-un adevărat punct de atracţie turistică a judeţului. Primăria Ripiceni şi câţiva agenţi economici din comună vor atrage 800.000 de euro din fondurile europene pentru a dezvolta piscicultura şi turismul din localitate.

Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni, a declarat că banii vor fi accesaţi prin Programul Operaţional de Pescuit şi vor duce la schimbarea radicală a comunităţii locale.

„Noi avem un peisaj absolut minunat care şi fără să fie amenajat vreun loc pe malul Prutului atrage foarte multe persoane la plajă pentru că avem aici nisip la fel ca la mare. Primăria şi agenţii economici au depus proiecte pe POP care împreună însumează 800.000 euro. Primăria va amenaja o plajă de peste 8.000 metri pătraţi, vom monta wc-uri ecologice, vom construi un debarcader şi vom amenaja un iaz de două hectare pentru pescuit sportiv, cu căbănuţe şi alte dotări. Firmele de la noi vor construi o pensiune-restaurant, un punct de colectare a peştelui dotat cu frig şi tot ce trebuie, plus un magazin de desfacere”, a declarat Gabriel Talef.

Acesta a spus că zona Ricipeni va deveni o adevărată atracţie pentru botoşănenii care vor să stea la plajă, să pescuiască, să practice sporturi nautice. „Avem potenţial turistic şi eu vreau să-l exploatăm”, a completat primarul comunei Ripiceni.

În ceea ce priveşte partea de piscicultură, Talef a precizat că peste 25% din populaţia comunei îşi asigură veniturile din pescuit şi că prin crearea punctului de colectare a peştelui comunitatea va avea de câştigat pentru că se va comercializa o cantitate mare, ceea ce va putea permite chiar contracte cu fabricile de procesare a peştelui.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)