Prima pagină » Portariuc spre funcţionarii moşteniţi de la Flutur: „Să se hotărască de ce parte a baricadei sunt”

Portariuc spre funcţionarii moşteniţi de la Flutur: „Să se hotărască de ce parte a baricadei sunt”

Primarul Ovidiu Portariuc a declarat că se simte sabotat de unii funcţionari publici din cadrul Primăriei Botoşani, în principal de cei care au funcţii de conducere în PDL şi de cei care au fost foarte apropiaţi de fostul primar Cătălin Flutur.

„Nu vreau să nominalizez, dar să se hotărască exact de ce parte a baricadei sunt. Una a fost voinţa cetăţenilor, iar a încerca să pună piedici sau să saboteze… Sunt anumite persoane care au funcţii de decizii şi au funcţii de conducere în PDL. Îi aştept să înţeleagă că lucrurile trebuie să meargă înainte”, a declarat primarul Portariuc

Acesta a precizat că a constatat că i se raportau lucrări efectuate şi când mergea în teren situaţia era cu totul alta, iar din acest motiv a trebuit să aplice şi o sancţiune unui director din cadrul Primăriei, respectiv 10% penalizare la salariu timp de o lună. Directorul sancţionat în cadrul Comisiei de disciplină este Nicolae Semenescu, despre care primarul Portariuc a spus că trebuie să verifice, mai departe, dacă subalternii săi direcţi au fost sau nu de vină pentru sancţiunea primită de el. Primarul a mai făcut referire şi la Eugen Ţurcanu, şeful Direcţiei servicii publice sport şi agrement, care este şi consilier local al PDL. De asemenea, Portariuc susţine că după ce a aplicat penalizarea salarială situaţia a început să se schimbe şi funcţionarii să-şi facă mai conştiincios munca pentru care sunt plătiţi. 

„Nu am vrut să fac schimbări, toată echipa este echipa fostului primar, nu a fost făcută nicio schimbare. Dacă ei nu înţeleg vom schimba modul de evaluare”, a completat primarul Portariuc.

Acesta a precizat că verifică absolut tot ce se întâmplă în Primărie, de la hârtii şi până la lucrările din teren, pentru ca funcţionarii să nu creadă că pot să-l mintă şi să-l inducă în eroare. „Mai sunt şi alţii în vizor la comisia de disciplină”, a concluzionat edilul-şef.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)