Prima pagină » Lucrările la Cornişa încep la sfârşitul lui iunie

Lucrările la Cornişa încep la sfârşitul lui iunie

Începerea lucrărilor la Parcul de agrement Cornişa au fost amânate pentru sfârşitul lunii iunie. Primarul Ovidiu Portariuc susţine că decalarea termenului cu o lună a fost cauzată de nişte nereguli moştenite de la fosta administraţie.

„Documentaţia este pregătită spre a fi trimisă spre reavizare la Ministerul Dezvoltării, situaţie care era şi acum două săptămâni. A trebuit refăcută ridicarea topografică, autorizaţia de construcţie, toată documentaţia care s-a făcut în regim de urgenţă. Am mai spus că nu e vina noastră. Din 2008 trebuia să sesizeze cineva. De altfel, le-am şi spus când au ridicat această problemă că trebuiau să sesizeze în urmă cu jumătate de an, nu când s-a semnat contractul. În ce priveşte proiectul tehnic, nu s-a gândit nimeni nici măcar o secundă că ar putea să aibă probleme, din moment ce se discuta de 5 ani de acest proiect”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a spus că este bine că s-a putut rezolva problema apărută şi că a făcut foarte multe drumuri la Ministerul Dezvoltării şi la ADR Neamţ ca să explice problemele găsite la proiect.

„Se face Cornişa! Cu termenul de execuţie nu există probleme, de altfel şi constructorul a cerut lămurire când a văzut aceste lucruri, pentru că nu îşi asumă nimeni riscuri de acest gen. Păi exista un risc enorm mergând pe proiectul existent pe care nu şi-l asumă nimeni, ca în final să fie declarate anumite cheltuieli neeligibile. De asta s-a şi refăcut rapid toată documentaţia topo şi s-a depus. Nu s-a modificat proiectul, ci doar s-a făcut această ridicare topo. Avem aviz cum că ministerul a luat la cunoştinţă şi este de acord cu această modificare”, a completat edilul-şef.

„Construcţia începe în maxim o lună. Este diriginte de şantier, anunţul de licitaţie la managementul de proiect este ridicat pe SEAP de două săptămâni, de asemenea scrisoarea de garanţie bancară pentru atragerea prefinanţării, doar că a intervenit această problemă”, a mai spus Portariuc.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)