Prima pagină » Tinerii din PDL vor să combată şomajul

Tinerii din PDL vor să combată şomajul

* tineretul democrat-liberal solicită crearea unui grup de lucru, format din organizațiile de tineret ale tuturor partidelor parlamentare, pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor


Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat Liberal a adoptat sâmbătă, 18 mai, în cadrul Biroului Permanent Național al TDL care a avut loc la Târgu-Mureș, rezoluţia "Şomajul în rândul tinerilor".

Tineretul Democrat Liberal acuză Guvernul USL de lipsă de viziune asupra rezolvării problemei principale cu care se confruntă tinerii, adică somajul, care actualmente în România este aproape de patru ori mai mare decât şomajul populaţiei adulte.
Prin rezoluţia adoptată, TDL face apel ca în Parlamentul României să se dezbată tema șomajului în rândul tinerilor şi să fie respectată strategia Uniunii Europene 2020.
Organizaţia de Tineret a PDL solicită, totodată, crearea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai organizațiilor de tineret ale tuturor partidelor politice prezente în Parlament, pentru a gasi soluţii concrete în ceea ce priveşte combaterea şomajului în rândul tinerilor. În acest sens, preşedintele Tineretul Democrat Liberal, Sorin Moldovan, va transmite o invitaţie oficială preşedinţilor organizaţiilor de tineret ale formaţiunilor politice reprezentate in Legislativ.
„Principala problema a tinerilor din Uniunea Europeana este rata de somaj ridicata, care este in jur de 24%. Aici vorbim despre tinerii care nu sunt angajaţi şi nici nu urmează o formă de învăţământ sau de pregatire profesională şi cărora, cu cât această perioadă se prelungeşte, le va fi din ce în ce mai dificil să se integreze pe piaţa muncii. TDL doreste sa se implice pentru a gasi solutii, impreuna cu ceilalti tineri din cadrul organizatiilor de tineret ale celorlalte partide. Suntem tineri si este de datoria noastra sa ne implicam, sa ne aducem aportul la rezolvarea acestei probleme majore”, a declarat Gabriel Alecsandru, presedintele TDL Botosani şi vicepreşedinte în Biroul Permanent Naţional al TDL.
 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)