Prima pagină » Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a primit titlul de „Şcoală Europeană”

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a primit titlul de „Şcoală Europeană”

Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a primit Certificatul de “Şcoală Europeană”, la a X-a ediţie a Competiţiei Naţionale „Şcoală Europeană”, alături de alte peste 60 de unităţi de învăţământ din ţară. Pe lângă acest titlu, unitatea botoşăneană a obţinut şi un premiu în valoare de 5.000 de lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări. Premierea a avut loc luni, la Palatul Parlamentului, unde conducerea Colegiului a ridicat trofeul şi diploma de merit.

 

„Este o mândrie pentru noi obţinerea acestui trofeu care marchează o recunoaştere a eforturilor cadrelor didactice şi a elevilor şcolii în implicarea în aceste proiecte europene. A fost o muncă destul de dificilă pentru noi, pentru că a trebuit să întocmim un portofoliu care să cuprindă toate realizările şcolii”, a declarat Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Ea a adăugat că obţinerea acestui titlu este o reconfirmare a rezultatelor obţinute de elevii unităţii şcolare şi a implicării profesorilor în diferite proiecte internaţionale. “Este şi o reconfirmare a faptului că la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu“ se lucrează în echipă. Fără ajutorul colegilor, nu am fi obţinut acest trofeu. Nu este suficient doar efortul conducerii ”, a precizat Chiriac.
Directorul Colegiului naţional a spus că acest titlu a fost câştigat datorită premiilor obţinute în ultimii trei ani. Este vorba despre premiul I la nivel județean și la nivelul național la Concursul de produse finale Made for Europe, premiul al III-lea la Concursul Național European Label, runda de selecție 2010, locul al III-lea la competiţia naţională “Lider European”, în 2012 şi locul al II-lea în 2013, premiul al III-lea la Festivalul de Teatru Bilingv de la Buzău, cu spectacol de teatru în limba franceză şi Premiul I pentru interpretare feminină, Parteneriat de peste 10 ani cu ASERB – Asociaţie umanitară franceză, concretizat prin aparitia revistei franceze a liceului ”LA FOURMI” şi a unui concurs de civilizaţie francofonă la care participă anual peste 300 de elevi ai şcolii, dar şi găzduirea unui asistent de limba franceză.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)