Prima pagină » Bătrân jefuit de cel care îl ajuta la treburile casei

Bătrân jefuit de cel care îl ajuta la treburile casei

Un octogenar din comuna Păltiniş a fost furat chiar de cel care îl ajuta zilnic la treburile gospodăreşti. Hoţul a sustras banii dintr-un dulap al locuinţei, iar atunci când a fost descoperit, a încercat să-l păcălească pe bătrân pentru a nu-l reclama la Poliţie.

 

„La data de 11 mai, Postul de Poliţie Păltiniş a fost sesizat de către C.H., de 86 de ani, din comuna Păltiniş, judeţul Botoşani, cu privire la faptul că în cursul lunii aprilie 2013, persoane necunoscute i-au sustras din locuinţă o sumă de bani. Cercetările efectuate de poliţişti au condus la identificarea lui Ilie M., de 51 de ani, din comuna Păltiniş, ca fiind principalul suspect de comiterea faptei reclamate”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

Suspectul care, de mai mult timp îl ajuta pe reclamant la treburile din gospodărie, la sfârşitul lunii aprilie 2013, a intrat în locuinţa părţii vătămate şi, dintr-un dulap aflat în una din camere, a sustras o sumă de bani.

Mai mult, în dimineaţa de 11 mai, văzând că partea vătămată s-a sesizat despre comiterea furtului şi că intenţionează să anunţe organelor de poliţie, Ilie M. a aruncat sub o masă, în bucătăria locuinţei, o parte din banii sustraşi, încercând să convingă partea vătămată că nu a fost victima vreunei infracţiuni.

„Procedând la numărarea banilor, reclamantul a constatat însă că aceştia constituie doar o parte din suma sustrasă, motiv pentru care a sesizat organele de poliţie. În cauză se continuă cercetările faţă de Ilie M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, urmând a se propune soluţie procedurală”, a adăugat Gheorghiescu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)