Prima pagină » Iţari fără număr pentru Ţurcanu de la Tincu: „Să nu umble cu pantalonii rupţi în cur”

Iţari fără număr pentru Ţurcanu de la Tincu: „Să nu umble cu pantalonii rupţi în cur”

Cine spunea că USL s-a rupt la Botoşani? Consilierul local Mihai Tincu, preşedintele executiv al organizaţiei municipale a PSD Botoşani, s-a oferit să-i confecţioneze la fabrica sa un număr nelimitat de iţari lui Florin Ţurcanu, preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Botoşani. Asta pentru ca preşedinte CJ să nu mai apară cu cămeşoi şi pantaloni de tercot şi să respecte întrutotul portul popular. La începutul săptămânii, Flori Ţurcanu a venit la birou purtând ie şi brâu popular.

„Eu vreau să arăt că nu sunt probleme în USL. Având în vedere că domnul Ţurcanu a devenit preşedinte al CJ în numele USL, nu al PNL, şi pentru că prin natura funcţiei trebuie să bată judeţul în lung şi în lat, să se întâlnească cu oamenii, şi cum el a purtat zilele trecute o ie care de fapt la noi se numeşte cămeşoi, dar avea pantaloni de tercot, o fi o scăpare a lui, eu sunt dispus să-i fac un număr nelimitat de iţari, pantaloni populari, din in natural. La ţară nu tot timpul găseşti o băncuţă sau o sală de şedinţe şi trebuie să te mai pui şi pe marginea drumului să vorbeşti cu oamenii şi ca să nu umble cu pantalonii murdari sau rupţi în cur eu îi voi face iţari”, a declarat omul de afaceri Mihai Tincu.

Liderul PSD Botoşani a precizat că acel brâu pe care l-a purtat Ţurcanu ca parte a costumului popular se numeşte de fapt chimir şi că trebuie să fie purtate negocieri la nivelul USL pe anumite aspecte care vizează costumul popular al lui Ţurcanu.

„Trebuie să ne întâlnim să stabilim modelul chimirului, cât de lat să fie, câte buzunare să aibă şi câte catarame mici, dar şi culorile ţintelor. Având în vedere că el a fost ales preşedinte al CJ în numele USL, ţintele nu pot fi doar galbene. Să negociem să respecte portul popular, să nu-şi bată joc de el, dar sunt convins că faptul că nu a purtat iţari şi a avut pantaloni de tercot a fost o scăpare. Vreau să demonstrăm cârcotaşilor că USL merge bine la Botoşani”, a declarat Mihai Tincu.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)