Prima pagină » Ruptură totală a USL: Portariuc i-a luat din atribuţii lui Iliuţă VIDEO

Ruptură totală a USL: Portariuc i-a luat din atribuţii lui Iliuţă VIDEO

După ce PNL nu a votat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local propus de primarul Ovidiu Portariuc, acesta din urmă a replicat prin luarea din atribuţiile pe care le avea viceprimarul liberal Viorel Iliuţă. Astfel, Portariuc a luat investiţiile de la Iliuţă şi ameninţă că-i ia şi asfaltările, dar i-a plasat tot ce înseamnă instituţii de cultură din subordinea Consiliului Local.

Portariuc numeşte asta „optimizare a activităţii interne din Primărie” şi reaminteşte că până acum viceprimarul PSD Cosmin Andrei avea doar 30% din atribuţii, faţă de cele mai numeroase şi mai importante pe care le avea Iliuţă. Totodată, primarul Portariuc susţine că această acţiune nu este o reacţie la votul liberalilor din CL.

„Au fost repartizate în ambele sensuri atribuţii pentru cei doi viceprimari, către administratorul public şi am preluat personal o parte din atribuţii. Domnul Iliuţă a primit atribuţii la conducerea Culturii, tot ce înseamnă Teatru Mihai Eminescu, Filarmonică, Teatrul de păpuşi. Acum sunt atribuţii în număr egal la ambii primari. Domnul Iliuţă are o listă cu peste zece atribuţii, tot ce înseamnă edilitare, apă, canal, gaz, iluminat public, patrimoniu”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a spus că este nemulţumit de modul în care Iliuţă a gestionat proiectele de investiţii. „Eu am preluat investiţiile. Vreau să le monitorizez direct pentru că nu sunt mulţumit de cum au fost până acum soluţionate problemele. S-au mişcat destul de încet. Nu este exclus, dacă lucrurile nu se mişcă în care doresc, să preiau în coordonare directă asfaltările în oraş, acum sunt încă la domnul viceprimar”, a declarat Portariuc.

Edilul-şef a spus că în cazul în care nu va fi mulţumit de cum se descurcă Iliuţă cu noile atribuţii nu va cere schimbarea sa din funcţia de viceprimar. „Nu! De ce să facem presupunem? Eu v-am spus de câteva zone de care nu am fost mulţumit până în prezent, modul de derulare a investiţiilor şi viteze cu care au fost făcute, modul cum s-a intervenit la asfaltare străzi. Aici am sancţionat un director şi a fost trimisă sesizarea către comisia de disciplină. Nu este normal ca după o sesizare a mea făcută în şedinţa de permanenţă în urmă cu două săptămâni, sesizând existenţa unor gropi în carosabil în zona Carrefour-Kaufland, după două săptămâni personal deplasându-mă în zona respectivă să văd acele gropi existând acolo”, a completat primarul Ovidiu Portariuc.

Directorul din cadrul Primăriei va primi o penalizare la salariu de 10-15% pentru că nu a astupat gropile găsite de primar pe stradă.
În ceea ce-l priveşte pe viceprimarul PSD Cosmin Andrei, Portariuc a spus că reproşul major pe care îl are la adresa acestuia este decalarea cu o lună de zile a termenului de rezolvare a problemei câinilor maidanezi. Primarul susţine că a promis că la 1 iulie 2013 va rezolva această problemă şi nu se poate deoarece încă nu a fost construit padocul destinat maidanezilor.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)