Prima pagină » Zeci de botoşăneni sancţionaţi din cauza beţiilor de Paşte

Zeci de botoşăneni sancţionaţi din cauza beţiilor de Paşte

În perioada 1-6 mai, în urma executării misiunilor specifice minivacanţei de 1 mai şi sărbătorilor pascale, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au aplicat 91 de sancţiuni contravenţionale.

Persoanele sancţionate contravenţional au săvârşit fapte care au adus atingere normelor legale ce reglementează menţinerea ordinii şi liniştii publice, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice, provocarea şi participarea la scandal, consum de băuturi alcoolice în locuri publice sau adresarea de injurii.

Principala cauză care a contribuit la săvârşirea acestor fapte a fost consumul de băuturi alcoolice.

„Sancţiunile au fost aplicate atât pe timpul misiunilor executate independent de efectivele de jandarmi, cât şi la misiunile executate în cooperare cu lucrători de poliţie, în mediul urban şi rural. Tot în această perioadă, jandarmii botoşăneni au constatat o infracţiune de distrugere şi un furt, dosarele cu actele de constatare întocmite fiind înaintate pentru soluţionare la unităţile de parchet competente teritorial”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)