Prima pagină » VIDEO „Împăratul” s-a îmbrăcat în costum tradiţional să promoveze turistic judeţul

VIDEO „Împăratul” s-a îmbrăcat în costum tradiţional să promoveze turistic judeţul

Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, a venit astăzi la birou îmbrăcat într-un costum tradiţional, cu o ie confecţionată la Vorona şi un brâu făcut la Gura Humorului.

„Botoşaniul a avut tradiţie, dar la ora actuală 99% a dispărut şi ne poate paşte pericolul. Nu avem la nivelul judeţului recunoscute locuri unde să mâncăm produse tradiţionale. Nu am promovat şi nu promovăm portul nostru tradiţional şi de asta nu suntem prinşi pe zonele turistice din Europa”, a declarat Florin Ţurcanu.

Preşedintele CJ Botoşani a spus că va purta costumul tradiţional la toate târgurile organizate în judeţ pentru a sensibiliza populaţia şi instituţiile statului să promoveze portul tradiţional botoşănean.

„Nu avem nici pagina noastră de promovare turistică. Încerc să caut soluţii să ridicăm zona de promovare a turismului. Trebuie să purtăm portul nostru autentic şi nu trebuie să fugim de rădăcinile noastre. Nu sunt istoric, dar am un istoric în casă şi aşa mi-a descris portul nostru”, a completat Ţurcanu.

Un brâu ca şi acela pe care îl poartă preşedintele CJ Botoşani costă pe piaţă 200 de euro. 


/>banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)