Prima pagină » Paşte fără incendii în Botoşani

Paşte fără incendii în Botoşani

Campaniile de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate premergător Sfintei Sărbători a Învierii Domnului de Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani şi-au atins scopul. Dovadă că botoşănenii au acordat mai multă atenţie sfaturilor primite de la pompieri pe timpul Sărbătorilor Pascale este şi numărul mic de apeluri de ajutor înregistrat în această perioadă.

Astfel, pe 5 şi 6 mai, forţele ISU Botoşani au fost solicitate să intervină în 23 de situaţii de urgenţă, respectiv o intervenţie pentru transportul unei persoane bolnave din apartamentul proprietate la ambulanţă şi 22 intervenţii SMURD pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

În Noaptea de Înviere, în prima şi a doua zi de Paşte nu s-au înregistrat incendii în judeţul Botoşani.

“ISU Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri material”, a declarat plutonier major Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)