Prima pagină » Grigoraş către Şova: „Nu ştiu dacă sintagma „Drumul Morţii” vă sună cunoscut”

Grigoraş către Şova: „Nu ştiu dacă sintagma „Drumul Morţii” vă sună cunoscut”

Senatorul liberal botoşănean Viorel Grigoraş îi cere ministrului pesedist Dan Şova să explice botoşănenilor de ce li se montează camere de pentru roviniete pe drumul spre Suceava atât timp cât acest drum este înţesat de gropi şi este unul dintre cele mai distruse din ţară.

„Nu ştiu dacă sintagma „Drumul Morţii” vă sună cunoscut sau dacă aţi intrat vreodată în posesia bilanţului tragediilor de pe DN 29 Botoşani – Suceava. Ştiu, în schimb, că acest tronson şi-a pierdut finanţarea pentru reconstrucţie, că este exclus de pe lista investiţiilor în viitorul apropiat şi nu există o estimare de timp cu privire la o posibilă alocare de fonduri. Iar din răspunsul pe care l-am primit la interpelarea adresată Primului Ministru am înţeles că în ochii CNADNR sunt suficiente „reabilitările” puţine şi nefinalizate. Dincolo de imensul semn de întrebare în legătură cu priorităţile în alocarea banilor pentru drumuri, nu ştiu ce altceva contează mai mult decât vieţile oamenilor care circulă pe DN 29, având în vedere lista lungă a deceselor în această zonă, descopăr şi cinismul Companiei de Drumuri, care a considerat potrivit să instaleze camere pentru roviniete pe acelaşi DN 29”, a declarat Grigoraş.

Parlamentarul botoşănean l-a întrebat pe Şova, care are în subordine drumurile naţionale, dacă nu consideră că ar fi normal ca mai întâi să fie reabilitat drumul şi abia apoi montate camerele pentru verificarea rovinietelor. De asemenea, Grigoraş a cerut să fie informat dacă se are în vedere montarea camerelor de verificare şi pe alte drumuri din judeţul Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)