Prima pagină » Federovici îi cere lui Fenechiu să repună trenurile spre Timişoara

Federovici îi cere lui Fenechiu să repună trenurile spre Timişoara

Un ministru moldovean lasă judeţul Botoşani fără legătura cu Ardealul pe calea ferată. Pesediştii au sărit la gâtul ministrului liberal al Transporturilor, moldoveanul Relu Fenechiu, după ce au fost anulate trenurile care leagă Botoşani de Timişoara în urma unei decizii a CFR Călători. Senatorul PSD Doina Federovici i-a cerut lui Fenechiu să explice de ce judeţul Botoşani a rămas fără legătura directă cu Timişoara.

„Care este raţionamentul prin care această companie şi-a permis să anuleze începând cu data de 15, respectiv 17 aprilie 2013, trenurile 5584 şi 5581 Botoşani – Vereşti şi retur pentru că raţionamentul economic nu poate fi luat în calcul fiind două trenuri ce nu duceau lipsă de călători ?! Practic s-a anulat ramura de Botoşani – Timişoara – vagoanele directe, fiind întreruptă astfel legătura între Botoşani şi Ardeal. Locuitorii acestui judeţ suficient de sărac care vor să circule spre Ardeal trebuie în acest moment să găsească o soluţie pentru a parcurge cei circa 30 de Km până în Vereşti pentru a lua trenul spre Timişoara”, îl întreabă Federovici pe Fenechiu.

Senatorul botoşănean susţine că în timp ce pentru alte rute compania CFR Călători acordă reduceri de până la 50% din preţul biletului, pentru botoşăneni această companie a găsit o soluţie drastică de această dată, respectiv să anuleze cele două trenuri.

Federovici îi cere lui Fenechiu să aprecieze dacă aceste măsuri sunt în concordanţă cu sporirea atractivităţii pentru o gamă cât mai largă de utilizatori, pentru păstrarea competitivităţii cu celelalte mijloace de transport pasageri şi dacă este asigurat accesul unui segment cât mai mare de pasageri spre gama unor astfel de servicii.

„Ar mai fi de adăugat şi următorul aspect – tot aşa a fost anulat şi trenul Botoşani – Braşov cu ceva timp în urmă şi bineînţeles ca nu i-a păsat nimănui. În speranţa că cele două trenuri, care au fost anulate pe această rută şi care sunt absolute necesare pentru locuitorii judeţului care se deplasează spre Ardeal, vor fi repuse în circulaţie solicit răspuns scris din partea dumneavoastră”, a completat Doina Federovici.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)