Prima pagină » NEBUNIE! Finala Challenge Cup la handbal masculin s-ar putea desfăşura la Botoşani

NEBUNIE! Finala Challenge Cup la handbal masculin s-ar putea desfăşura la Botoşani

Botoşănenii ar putea avea parte, în luna mai, de cel mai mare eveniment sportiv care s-a organizat în judeţ vreodată. Universitatea Bucovina Suceava ar putea juca la Botoşani, în Sala Polivalentă, finala Challenge Cup la handbal masculin. Formaţia din Suceava joacă săptămâna viitoare semifinala competiţiei împotriva unei echipe din Luxemburg, iar dacă cel mai important eveniment sportiv din istoria judeţului: FINALA CHALENGE CUP la handbal masculin.

Cel care a negociat totul este Relu Târzioru, liberalul primar al oraşului Săveni şi cel care a pus bazele viitoarei echipe de handbal masculin a municipiului Botoşani. „Am discutat cu oficialii echipei Universitatea Bucovina Suceava şi ei au fost de acord ca finala să se joace la Botoşani pentru că ei nu au o sală care să se ridice la nivelul cerut de forurile europene din handbal. Ei au trimis deja o notificare la federaţia de handbal şi Botoşani este prima lor opţiune, după care urmează Piatra Neamţ. Dacă se va juca finala Challenge Cup la Botoşani ar fi un eveniment uriaş care ar promova municipiul şi judeţul aşa cum nu s-a mai făcut până acum”, a spus Relu Târzioru.

Acesta a precizat că pentru a organiza un astfel de eveniment la Botoşani autorităţile trebuie să investească în instalaţia de lumini a Sălii Polivalente şi că el se va ocupa de organizarea unui spectacol de lasere, majorete şi tot ce trebuie. Finala de handbal se va desfăşura tur-retur în zilele de 20-27 mai.

„Eu sunt dispus să reducem bugetul echipei de handbal pe care o vom avea pentru a face investiţia în instalaţia de lumini şi pentru a putea organiza la Botoşani cel mai mare eveniment sportiv din istoria judeţului. Gândiţi-vă că vom aduce în hotelurile din Botoşani peste 300 de persoane, că vor veni foarte multe televiziuni din străinătate şi la promovarea de care vom avea parte”, a completat Târzioru.

Primarul Săveniului a declarat că a discutat deja şi cu Ovidiu Portariuc, primarul municipiului Botoşani, despre organizarea acestui eveniment şi că edilul şef a fost de acord. Urmează ca Philips să facă o ofertă de preţ pentru modernizarea instalaţiei de iluminat din Sala Polivalentă.

Fiul lui Relu Târzioru este jucător de handbal la Universitatea Bucovina Suceava. 

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)