Prima pagină » Părinţii nu se grăbesc să-şi înscrie copiii la şcoală. Doar 1.852 de cereri au fost depuse!

Părinţii nu se grăbesc să-şi înscrie copiii la şcoală. Doar 1.852 de cereri au fost depuse!

Părinţii din Botoşani nu se înghesuie să-şi înscrie copiii la şcoală. La nivelul judeţului Botoşani, au fost înregistrate, până luni, 8 aprilie, doar 1.852 de cereri de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014. Asta înseamnă că mai puţin din jumătate din copiii ce trebuie să meargă în clasa înti şi pregătitoare au fost înscrişi la şcoală.

 

„Din cele 1.852 de cereri, 1.790 sunt valide. Avem şi 32 de cereri online pentru clasa pregătitoare”, a declarat Mihaela Huncă, inspector şcolar general al Inspectoratlui Şcolar Judeţean Botoşani.

Aceasta a precizat că pentru clasa I au fost depuse 124 de înscrieri, dintre care 53 sunt pentru copii care au sau vor avea 7 ani până în septembrie, iar 71 de cereri ale părinţilor care au copii care vor împlini 7 ani în perioada septembrie-decembrie 2013. Elevii care anul trecut au fost în clasa pregătitoare merg în clasa I fără a mai depune cerere de înscriere.

Şefii din educaţia botoşăneană au estimat că, în clasa întâi şi clasa pregătitoare, se vor înscrie 4.016 copii. Potrivit datelor prezentate de Huncă, în anul şcolar viitor vor funcţiona 315 clase pregătitoare, din care 160 în regim simplu şi 155 în regim simultan, în timp ce numărul claselor întâi poate fi variabil.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)