Prima pagină » 850.000 lei ceruţi de senatorul Federovici pentru dotarea cu utilităţi a Liceului Vorona

850.000 lei ceruţi de senatorul Federovici pentru dotarea cu utilităţi a Liceului Vorona

Senatorul PSD Doina Federovici a solicitat, luni, fonduri de la Ministerul Educaţiei şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru dotarea cu utilităţi a Liceului Tehnologic Vorona. Suma necesară pentru dotarea cu sistem de încălzire, toaletă pentru elevi şi apă curentă este de 850.000 lei. Banii au fost prevăzuţi, iniţial, în proiectul privind construcţia Campusului şcolar Vorona, însă finanţarea acestuia a fost blocată.

 

“Prin Proiectul Campus şcolar din anul 2007 pentru Liceul Tehnologic „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din comuna Vorona, era prevăzută şi dotarea corpului vechi al şcolii cu utilităţi, respectiv centrală termică şi toaletă interioară pentru elevi. Deoarece, în prezent, finanţarea acestui proiect a fost întreruptă, în acest moment şcoala veche în care se desfăşoară procesul de învăţământ, se confruntă cu mai multe greutăţi”, a precizat Federovici în interpelarea adresata celor doi oficiali.

Ea a făcut referire, în primul rând, la starea avansată de deteriorare a acoperişului de azbociment. „Înainte de elaborarea acestui proiect, a început instalarea reţelei termice în aripa cu atelierele şcolare, demers ce a fost întrerupt ca urmare a noului proiect de campus şcolar. Încălzirea sălilor de clasă se face cu sobe, sobele sunt vechi şi, deşi au fost reparate, nu pot asigura confortul termic necesar activităţii de învăţare. Toaleta elevilor este în curte, este improprie, ca număr de spaţii, iar din punct de vedere al asigurării condiţiilor igienico-sanitare, în mai multe rânduri, reprezentaţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani ne-au atenţionat, considerând că nu întrunim condiţiile necesare acordării autorizaţiei de funcţionare. Pe de altă parte, această instituţie nu beneficiază nici de reţea de apă potabilă, neasigurându-se astfel condiţiile minime necesare funcţionării şcolii şi siguranţei elevilor”, a declarat senatorul botoşănean.

Doina Federovici a cerut ca suma necesară pentru dotarea acestei unităţi şcolare cu utilităţile să fie alocată până la începutul anului şcolar 2013-2014.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)