Prima pagină » Amenzi de aproape 20.000 lei date de poliţişti

Amenzi de aproape 20.000 lei date de poliţişti

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, poliţiştii botoşăneni au desfăşurat, în zilele de 6 şi 7 aprilie, mai multe acţiuni în 86 de locaţii din judeţ, cu precădere în mediul rural. Au fost angrenaţi în aceste activităţi nu mai puţin de 151 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Botoşani, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, precum şi 7 lucrători ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani.

 

Poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, din care două de port ilegal de cuţit, fiind identificaţi şi depistaţi 8 suspecţi de săvârşirea acestora.

De asemenea, au fost constatate 125 contravenţii privind abateri de la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea nr.12/1190 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi OUG nr.195/2002 privind regimul circulaţiei pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 19.995 lei.

„Astfel de acţiuni punctuale vor continua în perioada următoare, scopul principal al acestora fiind îmbunătăţirea climatului de siguranţă civică şi asigurarea respectării legii. Ele au avut scopul asigurării unui climat corespunzător de siguranţă civică, a prevenirii şi combaterii eficiente a fenomenului infracţional înregistrat în zona discotecilor, barurilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar în localităţile din mediul rural”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)