Prima pagină » Său(Soroca): Colegii din România ne-au dat mai multe căi să nu ne batem cu capul în perete

Său(Soroca): Colegii din România ne-au dat mai multe căi să nu ne batem cu capul în perete

Preşedintele preşedinţilor de raioane vrea ca România şi Moldova să atragă mai multe fonduri europene pe proiecte transfrontaliere. Victor Său, preşedintele raionului Soroca şi al Asociaţiilor preşedinţilor de raioane din Moldova, a declarat că seminarul de la Botoşani, organizat de Asociaţia Euroconcept, a fost un prilej pentru ca partea basarabeană să înveţe despre proiectele europene şi problemele care apar în derularea acestora.

„Relaţiile dintre Moldova şi România sunt dezvoltate, dar pe unităţi teritorial administrative în parte. Noi am adunat mai mulţi preşedinţi de raioane din partea de Nord a Moldovei şi am venit la acest seminar. Au fost îndrumări despre cu să ne integrăm mai rapid în UE şi au fost abordate probleme cu care noi ne confruntăm. Colegii din România ne-au dat mai multe căi să nu ne batem cu capul în perete şi să trecem aceste bariere mult mai uşor. Totodată, am discutat posibilităţi de atragere de investiţii din fondurile UE şi sperăm ca proiectele bilaterale şi trilatelare vor fi mai multe şi vor duce la creşterea nivelului de trai”, a declarat Victor Său.

Preşedintele Asociaţiilor preşedinţilor de raioane a declarat că oamenii de afaceri români vor avea ocazia să descopere oportunităţile de afaceri din Moldova şi Ucraina în cadrul unui seminar comun. „Noi facem parte din euroregiunea Siret-Prut-Nistru unde s-a propus un forum economic la care vor participa business-manii din Republica Moldova, Ucraina şi România, ceea ce le va da posibilitatea să semneze contracte de colaborare”, a completat Său.

banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)