Prima pagină » Comunicat de presă privind demararea proiectului „Parc fotovoltaic pentru consum propriu în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani”
Administrație

Comunicat de presă privind demararea proiectului „Parc fotovoltaic pentru consum propriu în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani”

Proiectul „Parc fotovoltaic pentru consum propriu în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani”, contract de finanţare 114/07.06.2024, cod SMIS 315191, finanțat prin Fondul pentru Modernizare este implementat de către U.A.T. MUNICIPIUL DOROHOI și are o valoare totală de 3.017.530,51 lei, din care valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare este până la 100% din cheltuielile eligibile, respectiv 2.589.725,21 lei, valoarea de 427.805,30 lei fiind asigurată de Beneficiar.

Fondul pentru modernizare este implementat la nivel național de către Ministerul Energiei în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României.

Perioada de implementare a proiectului este cuprinsă între data intrării în vigoare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 20201001 de stabilire a unor norme detaliate de aplicare a Directivei 2003/87/CE a Parlamentului European și a Consiliului în ceea ce privește funcționarea Fondului pentru modernizare, respectiv data de 30 iulie 2020 și data procesului verbal de recepție a punerii în funcțiune a investiției, în conformitate cu graficul de activități, dar nu mai târziu de data de 31.12.2026.

Obiectivul general al proiectului de investiție propus vizează valorificarea resurselor energetice regenerabile pentru producerea energiei „verzi” pentru autoconsum și reducerea globală a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul Municipiului Dorohoi, judeţul Botoşani.

Localizarea proiectului este în Municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani – carte funciară 57755.

Activitățile principale ale proiectului sunt:

·Întocmirea documentației tehnice pentru depunerea cererii de finanțare;

·Managementul proiectului;

·Informarea și publicitatea;

·Realizarea investiției;

·Auditul financiar al proiectului.

Indicatorii vizați de prezenta investiție sunt:

üProducţia medie de energie din surse regenerabile: 454,91 MWh/an;

üFactorul de capacitate al centralei: 13,02%;

üReducerea gazelor cu efect de seră – scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră: 278,36 echivalent tone de CO2/an

üProducția totală de energie din surse regenerabile pentru perioada de referință: 8.638,15 MWh.

Date de contact beneficiar:

UAT MUNICIPIUL DOROHOI, JUDETUL BOTOSANI

Responsabil de proiect, MIHAI COJOCARIU

Localitatea Dorohoi, Str. Grigore Ghica nr. 34,  județul Botosani, România

E-mail: mihai.cojocariu@primariadorohoi.ro

„Finanțat prin Fondul pentru Modernizare”

Video