Prima pagină » Iftime, pentru Federovici și PSD: ”Să se ocupe mai mult de județ decât să îl ”certe” pe Iftime. Mai puține mese rotunde și mai multă muncă. Mai puțină spoială”
Politică

Iftime, pentru Federovici și PSD: ”Să se ocupe mai mult de județ decât să îl ”certe” pe Iftime. Mai puține mese rotunde și mai multă muncă. Mai puțină spoială”

_cuva

Cine spunea că s-a încheiat campania electorală? Duel de la distanță între Valeriu Iftime, proaspăt ales președinte al Consiliului Județean Botoșani și echipa Doina Federovici & PSD Botoșani.

Aflat pe un val uriaș de popularitate după câștigarea alegerilor, Valeriu Iftime le arată celor din PSD cam cum îi va trata în perioada următoare și după ce își va prelua mandatul de președinte la sfârșitul lui octombrie.

Social-democrații s-au arătat deranjați de faptul că Valeriu Iftime nu a fost prezent la înmânarea ”Certificatului doveditor al alegerii președintelui Consiliului Județean”, o ceremonie neinteresantă pentru public dar dusă la rang de ”newsalert” de mediul politic, dar rămâne aceeași procedură birocratică anostă și fără nicio însemnătate pentru comunitatea locală, pentru alegători.  

Din partea social-democraților au venit critici intense la adresa lui Iftime și a faptului că nu este prezent la această ceremonie importantă.

Valeriu Iftime a venit cu o replică prin care arată modul în care îi va trata public pe cei din PSD de acum înainte, contondent cu ei, axat pe relația cu botoșănenii și dezinteres total față de ceremoniile precum cele de astăzi, plictisitoare și fără nicio importanță pentru comunitate:

Astăzi, PSD în sfârșit și-a făcut auzită părerea. Până acum s-au ferit de “scandal”, așa numeau ei onestitatea și discuțiile asumate despre ce nu merge bine, și acum, când au trecut alegerile și nu mai au nimic de pierdut, au prins curaj. Au început să îmi adreseze niște întrebări prin vocea doamnei Federovici care culmea, sunt cu adevărat surprins, voia să vorbească cu mine.

Pe scurt, ei nu înțeleg cum voi conduce eu județul, pentru că ei, în esență, nu înțeleg ceva foarte simplu: stilul lor învechit și prăfuit de management nu mai are ce să caute la cârma județului, iar botoșănenii le-au arătat deja că vor schimbarea. Cred că ei nu reușesc să își revină după șocul din alegeri.

Voiau refacerea alegerilor, în caz că ați omis știrea! Da, exact cum citiți, voiau refacerea alegerilor! Pe banii cui, nu știm și nici nu contează! Voiau să le „facă bine” de data asta! Tunurile pe primari și toate mijloacele lor pe care, deși le-au folosit, au fost degeaba! Botoșănenii au ales să meargă spre viitor, departe de stereotipuri și tratament regal pentru clientela de partid. Oamenii vor oameni, PSD la Botoșani doar s-a așezat pe soclu și a stat departe de oameni. Și-au amintit abia în campanie cum e cu strânsul mâinilor și zâmbetele calde. Oamenii, însă, nu mai pot fi amăgiți.

Am primit un imens vot de încredere al botoșănenilor pe care cu siguranță nu îi voi dezamăgi. Față de PSD nu am și nici nu voi avea vreo datorie.

Cât despre evenimentul de astăzi, statul la mese rotunde și fala în care se scaldă unii, cum că ei sunt mai grozavi decât alții, nu mă caracterizează! Funcția mea este munca în folosul botoșănenilor. Consiliul Județean este al lor, nu are legătură cu PSD, PNL sau oricare alt partid, mandatul meu va fi despre oameni și mai puțin despre stat pe scene. Nu am nevoie să fiu aclamat și lăudat, vreau doar să muncesc și, cu discreție, să îmi îndeplinesc rolul. Mai puține mese rotunde și mai multă muncă. Mai puțină spoială și mai mult realism!

Îi amintesc doamnei președinte că încă deține funcția de președinte al Consiliului Județean până la finalul lunii octombrie și că ar trebui să se ocupe mai mult de județ decât să îl „certe” pe Iftime. Știu că sunteți în campanie pentru parlamentare, dar noi nu avem nicio vină.

Și ca să închei, las mai jos un document al botoșănenilor.

Dragii mei,

Avem mult de muncă, însă împreună vom reuși! Cu decență și multă muncă!

Video