Prima pagină » Școală de vară „Viitor student la USV Iași”
Știri locale

Școală de vară „Viitor student la USV Iași”

Liceenii care își doresc să devină ingineri sau medici veterinari sunt invitați de către  Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași la școala de vară dedicată viitorilor studenți. Astfel, elevii din clasele a X-a și a XI-a care își doresc o carieră în domeniile Științelor vieții – Agronomie, Inginerie și management, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biologie, Horticultură sau Peisagistică, Biotehnologii, Zootehnie, Controlul și expertiza produselor alimentare, management în alimentație publică și agroturism sau Medicină veterinară, sunt așteptați să participe la cea de-a III-a ediție a Școlii de vară „Viitor student la USV Iași”, organizată în perioada 24 – 28 iunie 2024. Timp de o săptămână, 100 de liceeni vor experimenta viața de student în cel mai verde campus din Iași, unde vor fi cazați, vor lua masa la Cantina-Restaurant a Universității și vor participa la diverse activități și cursuri organizate pe domenii de interes, toate fără niciun cost.  

Școala de vară are ca scop derularea de activități relevante destinate elevilor din liceele sau colegiile tehnice și teoretice, cu precădere a celor dezavantajați social, pentru încurajarea finalizării de către aceștia a studiilor liceale și facilitarea continuării educației la nivel terțiar. Prin intermediul Școlii de vară, elevii au posibilitatea să interacționeze atât cu studenții cât și cu profesorii, de la care pot deprinde noi metode de pregătire. USV Iași pune accent deosebit pe implicarea tinerilor în activitatea societală, aflată într-o continuă schimbare. Pentru elevii selectați, Universitatea acoperă cheltuielile de cazare, masa și net cu trafic de mobil inclus. Activitățile se vor desfășura în campusul USV, structurile didactice și de cercetare proprii sau din unitățile partenere”, a declarat prof. univ. dr. Gerard JITĂREANU, rectorul USV Iași.

Viitorii ingineri, medici veterinari sau biologi vor putea „pregusta” din viața de student luând parte la cursuri introductive, participând la activități practice din atelierele de microproducție ale Universității, dar și vizitând diversele obiective ale USV Iași, cum ar fi Institutul de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – ICAM, Baza Hipică, Muzeul de Anatomie, Crama din Ferma Didactică „Vasile Adamachi”, Biblioteca dar și laboratoarele didactice. Pe lângă toate acestea, elevii înscriși la Școala de vară „Viitor student la USV Iași” vor avea parte și de activități recreative și jocuri sportive. În plus, toți cei prezenți vor primi și un kit educațional, de asemenea gratuit.

Video