Prima pagină » ACS USV Iași a promovat în Liga a III-a
Știri locale

ACS USV Iași a promovat în Liga a III-a

USV Iași a doua universitate cu echipă într-o ligă națională

Performanță remarcabilă a echipei de fotbal de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) care a promovat în al treilea eșalon, câștigând barajul cu Prosport Vârfu Câmpului din Botoșani.

ACS USV Iași, formația de fotbal a clubului sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași a promovat duminică în Liga a III-a. După ce în urmă cu o săptămână a câștigat în deplasare cu 2-1, formația USV Iași, pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu, a câștigat cu 2-0 (0-0) duminică, 23 iunie, în manșa-retur, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în fața echipei ACS Prosport Vârfu Câmpului (Botoșani).

ACS USV Iași (antrenor-jucător Eduard Sandu) a evoluat în următoarea componență: Cotea (căpitan) – S. Matei (Cucoș), Ad. Ilie, Tăcuțanu – Onofrei, Șova (Danciu), Izmană, Șerban – Furtună (Plop), Marin, Sandu (Turcu). Rezerve neutilizate au fost Anton – Cuibuș, Tânăru și Safta.

ACS USV Iași readuce Iașul în Liga a III-a după paisprezece ani de absență, ultima echipă care a evoluat în al treilea eșalon fiind Politehnica Iași 2. ACS USV va fi a doua formație a județului Iași în Liga a III-a, alături de Știința Miroslava.

De asemenea, este a doua Universitate care va avea echipă într-o ligă națională, după Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

„Munca și implicarea tinerilor noștri dau roade, iar promovarea în liga a III-a este cea mai frumoasă performanță de până acum. Universitatea este pentru prima dată reprezentată într-o ligă națională, ceea ce ne motivează și mai mult”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale și președintele ACS USV Iași.

Video