Prima pagină » VIDEO-FOTO ”Portal între lumi” sau cum Diana Alupoaie arată ce poate noua generație de artiști
Știri locale Visit Botoșani

VIDEO-FOTO ”Portal între lumi” sau cum Diana Alupoaie arată ce poate noua generație de artiști

Duminică, 16 iunie, artista Diana Alupoaie și-a trăit emoțiile primei sale expoziții personale, ”Portal între lumi”. Tânăra artistă, care este și profesor la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” și-a expus picturile, dar și piesele din ceramică glazurată, în Galeria Colecția de Artă.

Muzeograful Ana Coșereanu și criticul de artă Delia Ioana Leizeriuc au făcut introducerea pasionaților de artă în expoziția Dianei Alupoaie prin cuvinte măgulitoare și care descriu fidel potențialul acestei artiste.

Una dintre surprize a fost și prezența în expoziția Dianei a unor opere de artă realizate de soțul ei, sculptorul Andrei Alupoaie.

Diana a fost susținută de familie și prieteni, iar câteva doamne pasionate de artă au cumpărat mai multe tablouri semnate de aceasta.

Puteți merge și în zilele următoare să admirați expoziția Dianei Alupoaie.

Palmaresul artistului Diana Alupoaie

Diana Simona Alupoaie nu este o necunoscută în lumea artei. Absolventă a Universității Naționale de Artă „George Enescu” din Iași, atât la nivel de licență, cât și de master, Diana Simona Alupoaie este în prezent profesoară de arte plastice la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani. De-a lungul carierei sale, a avut numeroase participări în expoziții de artă locale și naționale, printre care se numără „Saloanele Moldovei” (ediția a XXX-a), Galeriile de Artă „Alfa” din Chișinău și Bacău, Bienala Națională de Artă „Camil Ressu” (ediția I) de la Galați, Expoziția Națională „Arta la feminin” din Botoșani, Salonul Național de Arte Vizuale „Interferențe” din Botoșani și Salonul Anual de Artă „Artis” de la Muzeul Unirii din Iași.

Video