Prima pagină » Trufin, replică după derapajul lui Iftime: ”Îi amintesc ”domnului” Iftime că va trebui să lucrăm împreună, fie că îi place, fie că nu… campania e încheiată”
Politică

Trufin, replică după derapajul lui Iftime: ”Îi amintesc ”domnului” Iftime că va trebui să lucrăm împreună, fie că îi place, fie că nu… campania e încheiată”

Senatorul Lucian Trufin a  reacționat pe contul său de Facebook după conferința de presă prin care Valeriu Iftime, cel care a câștigat alegerile pentru președintele Consiliului Județean, a declarat că ”Pe domnul Trufin l-am scos din rahatul vieții lui!”.

Vă prezentăm integral reacția lui Lucian Trufin:

”În timpul campaniei electorale, m-am ferit să răspund provocărilor tendențioase, pentru că noi PSD Botoșani ne-am impus o abordare pozitivă și constructivă. Când și-a anunțat prea devreme câștigărea funcției de președinte al Consiliului Județean, am crezut că atacurile, ironiile și replicile arogante rămân de domeniul trecutului. Din păcate, m-am înșelat. Cel care și-a revendicat cea mai importantă poziție administrativă a dovedit nu doar îngâmfare pătimașă, ci limbaj deșănțat și caracter duplicitar.

„Pe domnul Trufin l-am scos din rahatul vieții lui”. Iată declarația pe care „domnul” Valeriu Iftime, care pretinde a fi educat, a considerat să o livreze în prima conferință de presă  susținută ca președinte ales. Nu mă interesează dacă a fost o scăpare nefericită din limbajul natural, nu mă interesează dacă unii vor fi deranjați că găsesc de cuviință ca demnitatea publică să rămână, înainte de toate, DEMNITATE.

 Am un mesaj pentru toți cei care ar putea crede că domnul  Iftime a făcut cuiva un serviciu, dar lui „și-a făcut un foarte mare rău” câștigând funcția, așa cum fățarnic se victimiza. Eu nu am fost niciodată „în rahat”. Am fost ales de trei ori primar și de două ori senator, iar în timpul mandatelor mele nu am fost pus niciodată sub lupa procurorilor sau a organelor fiscale. Dețin acțiuni in fabrica de unde „Cașcavalul de Săveni” pleacă spre întreaga Europă și nu am avut niciodată vreun contract cu statul. Am avut acces la o mulțime de informații în campania electorală și nu am vrut niciodată să le folosesc. Pentru că am fost educat cu bun simț și respect chiar și față de adversar. Este prima dată când reacționez la un derapaj și o fac încă elegant.

Pe lângă aspectele mai sus lămurite, îi amintesc „domnului” Iftime că va trebui să lucrăm împreună, fie că îi place, fie că nu. Consiliul Județean, este reprezentantul legal a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ITI ȚARA DE SUS” din care fac parte 125 de orașe și comune din Botoșani, Iași și Suceava,  beneficiar a unei finanțări prin singurul mecanism distinct de atragere a fondurilor europene în microregiunea noastră, pe care eu l-am gândit, înființat și dezvoltat de la zero.

Nu îmi doresc ca relațiile dintre instituții să fie afectate de interesele politice, cu atât mai puțin de ambițiile și complexele personale de superioritate. Pentru a avea o bună colaborare în folosul tuturor cetățenilor acestui județ, fac un apel la decență în limbaj și prudență în afirmații din partea domnului Iftime. Poate că legislația nu l-a convins, dar campania electorală e încheiată de câteva zile.”

Video