Prima pagină » FOTO Eroii comemorați de echipa social-democrată
Știri locale

FOTO Eroii comemorați de echipa social-democrată

„Un popor care nu-și cunoaște trecutul, nu poate avea viitor”, spunea cel mai mare om politic și diplomat român, Nicolae Titulescu. În această Sfântă zi de Înălțare, liderii PSD Botoșani, alături de consilieri județeni, locali și mai mulți membri ai organizației de tineret, au adus un omagiu eroilor căzuți în cele două războaie mondiale.

Social-democrații botoșăneni au depus panglici tricolore și candele la fiecare cruce din Cimitirele Eroilor Pacea 1 și Pacea 2.

„Este deja o tradiție pentru noi ca, în fiecare an, de Ziua Eroilor, să organizăm diferite activități pentru comemorarea celor care au căzut la datorie, pe câmpurile de luptă, în timp ce serveau în forțele armate pentru a apăra integritatea şi libertatea ţării. În semn de omagiu, am depus panglici tricolore și am aprins câte o candelă la fiecare monument funerar din Cimitirele Pacea 1 și Pacea 2, pentru a trimite lumină celor care, în urmă cu decenii, s-au jertfit pentru țara lor. De asemenea, am ținut un moment de reculegere. Prin credința și curajul lor, eroii români au contribuit la consolidarea conștiinței și demnității naționale, afirmate prin dobândirea independenței, realizarea Unirii și apărarea libertăților de care ne bucurăm și astăzi. De aceea, atât cât suntem în viață, avem datoria morală să ne cinstim istoria și să transmitem cultul eroilor generațiilor mai tinere, pentru ca, la rândul lor, să îl transmită generațiilor viitoare”, au transmis liderii PSD Botoșani.

Acțiunea organizată de echipa social-democrată, pentru al 12-lea an consecutiv, este un prilej de reflecție asupra curajului și devotamentului eroilor noștri. Este, de asemenea, un angajament de a păstra vie amintirea acestora în inimile noastre și în conștiința națională, pentru că, așa cum sublinia Nicolae Bălcescu: „Istoria este martorul timpurilor, lumina adevărului, viața memoriei, învățătoarea vieții”.

Video