Prima pagină » Cine sunt liberalii care  vor să conducă organizația municipală DACĂ demisionează Cătălin Flutur
Politică

Cine sunt liberalii care  vor să conducă organizația municipală DACĂ demisionează Cătălin Flutur

Eșecul de la alegerile locale de duminică a lui Cătălin Flutur pentru funcția de primar și cererea lui Valeriu Iftime de a doua zi pentru o demisie a acestuia lasă loc liber, pentru conducerea organizației municipale PNL Botoșani.

Luni, 17 iunie, va avea loc ședința Biroului Local Municipal al PNL Botoșani și doi membri sunt pregătiți să își anunțe intenția de a prelua interimar organizația municipală pentru reconstrucție de la ZERO, deși surse liberale susțin că este și un al treilea potențial viitor președinte.

Prefectul Sorin Cornilă și omul de afaceri Cristian Alexuc sunt cei care ar putea să îl înlocuiască pe Cătălin Flutur DACĂ acesta își dă demisia.

Sorin Cornilă: ”Nu se va lua o decizie luni, dar eu i-am transmis domnului Valeriu Iftime că sunt dispus să îmi asum reorganizarea organizației municipale PNL Botoșani din temelii”. Prefectul avea, în sondajele de opinie, un procent peste Cătălin Flutur ca șanse pentru Primăria Botoșani și un potențial mare de creștere.

Cristian Alexuc: ”Este adevărat, doresc să mă implic în reconstrucție. În ce calitate, asta depinde de oameni și de aportul pe care îl pot aduce eu, dar în primul rând de oameni”.

Surse din PNL Botoșani susțin că și Eduard Mititelu, secretar de stat în Ministerul Cercetării și Digitalizării, ar putea fi printre cei luați în calcul pentru numirea în fruntea organizației municipale. Mititelu a fost șeful campaniei electorale a lui Valeriu Iftime și este în grațiile acestuia.

Eduard Mititelu susține însă că nu este interesat de un astfel de proiect pe plan local, fiind prins în multe altele la nivelul ministerului din care face parte.

Dacă nu demisionează Cătălin Flutur, însă, situația se complică pentru liberalii din municipiu deoarece Iftime a anunțat într-o conferință de presă că așteaptă demisia acestuia, chiar dacă nu trecuseră decât câteva ore după încheierea alegerilor locale. Anunțul public a venit fără o discuție prealabilă între Iftime și Flutur și a părut a fi o ”execuție” a acestuia din urmă pentru a fi gestul prin care Iftime arată că este noul LIDER al PNL în Botoșani.