Prima pagină » Silegeanu: Roșu vibrant pentru PSD, galben solar pentru PNL. Este timpul să depășim acest circ politic și să ne reîntoarcem la esența a ceea ce ar trebui să fie 8 martie
Administrație Politică Știri locale

Silegeanu: Roșu vibrant pentru PSD, galben solar pentru PNL. Este timpul să depășim acest circ politic și să ne reîntoarcem la esența a ceea ce ar trebui să fie 8 martie

Într-un comunicat de presă, omul de afaceri Cătălin Silegeanu, noul președinte al AUR organizația municipală, a criticat PSD și PNL pentru modul în care au decis să sărbătorească ziua de 8 martie și să politizeze acest eveniment care trebuia să fie dedicat femeilor.

Vă redăm integral comunicatul de presă:

”Pe 8 martie, străzile din Botoșani au fost luate cu asalt de organizațiile politice dornice să capitalizeze electoral și această sărbătoare. Lalele nu au fost doar mesageri ai primăverii, ci și embleme ale fidelității politice: roșu vibrant pentru PSD și galben solar pentru PNL. 

Scena se repetă de trei decenii, transformând o zi dedicată aprecierii femeilor într-un teatru politic, unde flori și promisiuni sunt aruncate în vânt cu aceeași nonșalanță. În acest carnaval electoral, primăriile din comune își deschid porțile larg pentru petreceri și evenimente, finanțate generos din visteria publică. Primarul devine gazda supremă, un veritabil DJ al simpatiei populare, mixând fonduri publice cu promisiuni colorate, în speranța de a-și securiza votul pentru încă un mandat. Dar, să ne întrebăm: de când admirația și respectul față de femei au fost reduse la o schemă de culori partizană? De când flori efemere și zâmbete prefabricate sunt considerate suficiente pentru a câștiga inimi și minți? Falsitatea acestei amabilități nu mai poate fi ascunsă sub petalele lalelelor.

 Este timpul să ne întrebăm dacă nu cumva am ajuns să ne lăsăm păcăliți de un spectacol superficial, în care florile sunt alese nu pentru frumusețea lor, ci pentru potențialul lor propagandistic. Pe alocuri, 8 martie pare să fi devenit o parodie a ceea ce ar trebui să fie: o zi de recunoștință sinceră și de apreciere a femeilor din viețile noastre. În loc de asta, este confiscată de partidele politice în setea lor nesfârșită de putere și influență. Într-un an electoral, precum 2024, această practică capătă nuanțe și mai aprinse, transformând orice gest de apreciere într-un calcul politic. Să nu uităm că florile adevăratei aprecieri nu sunt colorate în roșu sau galben politic, ci în nuanțele autenticității și respectului sincer. Nu ne lăsăm înșelați de această falsă amabilitate.”

 Să căutăm să recunoaștem și să celebrăm valorile, realizările și luptele femeilor în fiecare zi, nu doar când calendarul politic și electoral ne spune. Este timpul să depășim acest circ politic și să ne reîntoarcem la esența a ceea ce ar trebui să fie 8 martie: o zi de celebrare autentică a femeilor, departe de umbrele propagandei electorale.

Video