Prima pagină » Senator botoșănean, discuții cu Ambasada Israelului despre tehnologiile de vârf în agricultură
Agricultură

Senator botoșănean, discuții cu Ambasada Israelului despre tehnologiile de vârf în agricultură

Comisia pentru Agricultură din Senatul României a purtat discuții cu o delegație a Ambasadei Israerlului pe tema agriculturii la nivel de înaltă tehnologie și performanță.

Discuțiile au fost conduse de senatorul botoșănean Lucian Trufin în calitate de vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură. Acesta a declarat că a fost onorat să fie gazda delegației ambasadei Israelului.

”Discuțiile s-au centrat pe integrarea tehnologiei de vârf în agricultură și securizarea culturilor, încurajându-se schimbul de cunoștințe și cooperarea în scopul creșterii performanței. Având în vedere consolidarea relației bilaterale dintre România și Israel, am propus organizarea unei întâlniri de lucru cu reprezentanții producătorilor din ambele state, în cadrul căreia să se abordeze mai multe probleme și soluții cruciale pentru fermieri. În contextul secetelor pedologice care au afectat România în ultima perioadă, consider că este prioritar să împărtășim expertiza privind sistemele de irigații, gestionarea apei în industria alimentară și tehnologiile de stimulare a precipitațiilor. Sunt încrezător că această inițiativă va veni în sprijinul fermierilor români, care au nevoie de soluții sustenabile”, a declarat Lucian Trufin.