Prima pagină » ”Omul anului” a adunat 20 milioane euro la ”Salvează o inimă”. ”Banii sunt doar cifre, dacă le punem unde trebuie pot salva vieți”
Știri locale

”Omul anului” a adunat 20 milioane euro la ”Salvează o inimă”. ”Banii sunt doar cifre, dacă le punem unde trebuie pot salva vieți”

Botoșăneanul Vlad Plăcintă a fost desemnat ”Omul anului” în gala specială a TVR, televiziunea publică. Acesta a declarat, într-o intervenție la matinalul de la TVR Iași, că a făcut bilanțul celor 10 ani de activitate a asociației ”Salvează o inimă”. 1000 de copii a căror viață a fost salvată prin donațiile de câteva zeci de milioane de euro făcute de români și de firmele din România.

”La începutul lui 2023 am spus că vreau să atingem cifra de 20 milioane euro din donații și am atins acest prag. Sunt cam 2 milioane euro pe an, pentru că nu putem calcula 2012 deoarece asociația a fost înființată în decembrie 2012. Este o cifră frumoasă care a salvat vieți. Așa cum un prieten a spus, banii sunt doar niște cifre, dar dacă le punem unde trebuie pot salva vieți”, a declarat Vlad Plăcintă.

Pe lângă viețile salvate în spitalele din străinătate și din România, ”Salvează o inimă” a făcut donații în aparatură medicală către spitale, a donat inclusiv altor asociații umanitare pentru a sprijini anumite cazuri.