Prima pagină » Trufin consideră ”bărbăție politică” desființarea Locativa: ”Doar șefii de la birourile Locativa vor fi afectați, muncitorii au locuri de muncă asigurate”
Administrație Politică

Trufin consideră ”bărbăție politică” desființarea Locativa: ”Doar șefii de la birourile Locativa vor fi afectați, muncitorii au locuri de muncă asigurate”

Senatorul Lucian Trufin a declarat că prin proiectul de desființare a firmei Locativa SA, prin care primarul Cosmin Andrei susține că se vor face economii de 1 milion de euro la bugetul local, actualul edil-șef a dat dovadă de curaj politic.

Mai mult decât atât, senatorul social-democrat spune că primarul Andrei a pregătit și integrarea muncitorilor și specialiștilor de la Locativa în celelalte structuri ale administrației locale, mai puțin a șefilor de la birouri.  

”Domnul primar Cosmin Andrei a dat dovadă de bărbăție politică prin acest proiect de desființare a Locativa, mai ales că are soluții pentru ca muncitorii și specialiștii din această firmă să fie integrați în alte structuri. Doar șefii de la birourile Locativa vor fi afectați, muncitorii au locuri de muncă asigurate. Am urmărit ședința de Consiliu Local și am văzut intervențiile domnilor Gabi Tanasă, de la Urban Serv, și Marius Rogojinschi, de la Teatrul Vasilache, care au spus că au nevoie de meseriașii de la Locativa, iar domnul primar a spus că va organiza concurs pentru angajări la Patrimoniu, iar specialiștii se pot prezenta la acest concurs. Repet, este curaj și bărbăție politică să vii cu acest proiect cu câteva luni înainte de alegeri, să vii cu soluții pentru cei care chiar munceau în Locativa, să faci economii la buget. Am văzut că șefii din Locativa spun că firma nu primea bani de la buget. Da, dar banii pentru salariile șefilor, și nu sunt puțini, din Locativa vor putea fi investiți în proiectele pentru Botoșani”, a declarat senatorul Lucian Trufin.

În ceea ce privește faptul că muncitorii de la Locativa au fost aduși în ședința de Consiliu Local pentru a impresiona publicul, Lucian Trufin susține că este doar o încercare a șefilor care își vor pierde posturile pe care le au de zeci de ani de a se salva, în ciuda faptului că desființarea firmei se va face abia peste câteva luni, iar acuzațiile că muncitorii vor rămâne fără locuri de muncă la sărbători fiind doar o manipulare.

250x250x

250x250x