Prima pagină » Prefectul Cornilă și trei dintre marii oameni de afaceri ai județului la Gala olimpicilor în educație
Administrație Știri locale

Prefectul Cornilă și trei dintre marii oameni de afaceri ai județului la Gala olimpicilor în educație

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, a participat la Gala olimpicilor în educație și a premiat elevii și profesorii care au obţinut rezultate remarcabile la concursurile şcolare.

Festivitatea de premiere a elevilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şi concursurile naţionale derulate în anul şcolar 2022-2023, a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Județean Botoşani în parteneriat cu oamenii de afaceri Valeriu Iftime, Gheorghe Ciubotaru și Cătălin Silegeanu.

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani:

”Dragi olimpici, ați intrat în competiție cu cei mai buni și ați ieșit câștigători. Sunteți exemple de urmat și totodată, dovada că țara noastră are viitor. Sunteți modelele de care țara noastră are nevoie pentru a crește, voi ridicați ștacheta performanței.

Nimic din ceea ce ați făcut, toate sacrificiile, toată muncă, nu sunt în zadar, aveți un viitor în față, plin de oportunități. Timpul este ireversibil, poate ați pierdut distracția, dar ați câștigat cunoștințe, ați realizat investiții în voi. Iar aceasta este cea mai eficientă investiție. Educația reprezintă drumul spre progres și spre performanță.

Vă felicit pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute, cu toții ne mândrim cu voi și așa e normal să fie.

Și la fel de mult cum vă apreciez pe voi îi apreciez pe părinții voștri și pe domnii și doamnele profesori. Dragi copii, dedicarea voastră este dublată de efortul părinților care vă susțin și care trăiesc alături de voi emoțiile participării la olimpiade și concursuri, iar performanțele voastre nu ar fi fost posibile fără implicarea unor profesori de excepție.

Stimați profesori și părinți, avem tineri cu care ne mândrim și care demonstrează că educația stă la baza succesului, iar meritul este și al dumneavoastră. Le-ați fost alături, i-ați susținut, motivat și le-ați insuflat încrederea în ei. Mă înclin cu respect.

În ceea ce mă privește, am fost, sunt și voi fi alături de comunitatea școlară din județul Botoșani, atât ca prefect al județului Botoșani, cât și ca om de afaceri și tată care are 3 copii la școală. Obiectivul nostru comun îl constituie asigurarea unui mediu educațional sigur care să ofere cele mai bune condiții de învățare copiilor noștri.

Asigurarea unui cadru optim desfășurării activităților educative presupune eforturi comune ale tuturor structurilor cu responsabilități în acest domeniu.

Doamnelor și domnilor, schimbarea în bine poate avea loc doar prin eforturi colective și printr-un parteneriat strâns între toți cei implicați în viața școlii. Iar copiii noștri merită toate eforturile.”